Prvo pitaju je li domaće. Ako jest, može biti i duplo skuplje
Na placu Zagrepčani vjeruju kumicama, a u trgovinama čitaju deklaracije
Komentari 21
Kao što se ne peru ruke poslije wc-a, niti prije jela, tako se više ne zna ni kuhati. Zar vas mame, abake, tete, očevi nisu naučili kako se priprema hrana, čiste noževi, daske, koliko se što kuha? Ili je išloo kroz jedno uho unutra, a kroz drugo van? I ne vjerujem kumicama ni preprodavačima na placu. Volim trgovačke lance jer tamo mogu robru dobro pregledati. Pa mi ne podvale kao na tržnici, kupujem na Dolcu, Kvatriću i Utrinama. Nikad svojoj obitelji, u par desetljeća kako im spremam obroke, nisam skuhala nešto pa da su povraćali ili dobili proljev.
Gdje god idem kupiti meso (trgovina, plac, lokalna mesnica), uvijek me uvjeravaju da je domaće. Dajte nam statistiku koliko Hrvatska prizvodi godišnje svinjetine, teletine, piletine i ostalog mesa za svoje potrebe? Mislim da bi statistka pokazala porazne rezultate, odnosno pokazalo bi se da ne proizvodimo ni 50% mesa za svoje potrebe, ali svi prodaju domaće, tko onda prodaje meso iz uvoza?
Pa može bti iz Zambije ili Nikaragve i ja kažem da je domaće, zaklano jučer i kako će itko znat?
Gdje nestaje svake godine na tisuće tona uveženi kineski med?
prodaje domace meso i povrce a zivi u centru grada 30 godina
Malo ce nas raseliti, malo potrovati I... super! Nismo drugo ni zasluzili. Muljamo jedni druge. Kako nesto moze biti domace I prirodno kad nema osnovnog proizvod a. Nema stoke koja bi dala gnojivo. Nema kokosaka koje kvocaju, nema svinja koje hodaju okolo...nema krava, nema nicega. Seljak kupuje umjetno gnojivo I Sasi salatu, s prica paradajze I tako redom. Pcele ugibaju. Pitam se zasto.
evo opametili smo se u EU,nekad nam je bilo bollje uvozno nego domace!Sa ulaskom u EU dosla i pamet!
Niko ,nikad nije pametnije rekao i predvidio ko pokojni Bruno Busic i to nam se desava 26 godina.
Nema garancije da je skuplje bolje kvalitete,uvozno je jeftinije i zato ćemo se uvijek odlučiti za jeftinije,pitanje je samo kako domaće može biti duplo skuplje nego uvezeno?
A domace nema salmonelu? Nije staro? Boze, koji zakljucci...
Salmonele ima svagdje, samo je pitanje koliko se rasirila i kakav je imunitet osobe koja konzumira to meso i naravno, kako se meso spremalo. Bilo domace, bilo uvozno. Pa kako tko ima srece.
Domaće ili ne, ako će biti jako skupo i to meso će vrlo brzo imati salmonelu! Nevjerojatno je kako se koristi i najmanja prilika da se zaradi lova u mutnom?
Ma ajde bitno je da ne kruli u želudcu .
Sve manje vjerujem "Hrvatskom" proizvodu zato što nikad nisu objavljene nepravilnosti, što ne znači da ih nema.Veliki lanci bar imaju stalne kontrole i samokontrole a daleko su jeftiniji. Živio Lidl.
Siromaštvo uzima danak zdravlju.
S obzirom da smo snalažljiv narod posebno kad treba zaobilazit zakone i profitirati na tuđoj koži nema sumnje da će ovo biti idealna prigoda.
imam pajdase koji stvarno prodavaju svoje domace po zagrebu. i jednog je davila stara bakica za domaci grah nek ga nabavi i proda joj. nazalost nije ga imal. ovaj je vec bil lud od njezinog dosađivanja i kupi on njoj grah u konzumu na akciji. bakica je rekla da nikad bolji grah nije kupila. ima jos. bakica oce jos graha al.ga nema vise u konzumu
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Puna kapa mi je "DOMACEG", i onaj grah koji kupe u supermarketima na akciji za osam kuna i prodaju na placu kao domaci za 25 kuna, isto je sa piletinom i drugim mesom.