Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo doba, novi sadržaj

Prvi internetski kafić sad privlači živim jazz-večerima

Sublink Hrvoje Krlić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/2
Autor
Mateja Šobak/VLM
24.02.2014.
u 17:00

Cilj je u kafiću i danas kao i prije 18 godina - da ljudi zaborave na stres i opuste se uz ono što vole. Nekad bilo surfanje, no danas svi imaju pametne telefone i prijenosna računala, pa je vlasnik Hrvoje Krlić odlučio nuditi dobru jazz glazbu

Nakon što se zbog smrti Boška Petrovića zatvorio BP Jazz Club, Zagrepčani, ljubitelji jazza, izgubili su kultno mjesto na kojem su mogli uživati u omiljenoj glazbi. A kako bi se vratio barem djelić nekadašnje atmosfere te kako bi se smjestili na kartu rijetkih mjesta u gradu gdje se još može čuti jazz, večeri takve glazbe pokrenute su u Sublinku, jednom od prvih internet-kafića u gradu.

Kako objašnjava vlasnik Sublinka Hrvoje Krlić, cilj je bio onaj radi kojeg je kafić i otvoren prije 18 godina - da ljudi, kad uđu, zaborave na stres i opuste se uz ono što vole.

– Nekoć je to bilo surfanje. Međutim, danas, u vrijeme pametnih telefona, tableta i prijenosnih računala, rijetki dolaze baš da bi provjerili je li im stigao koji mail ili da pročitaju vijesti – objasnio je Krlić u čijem su kafiću prošloga četvrtka nastupili jazzeri s dugogodišnjim iskustvom.

Predvođeni 81-godišnjim Francom na trubi, klasični swingeri oduševili su goste treće po redu jazz-večeri. A tako zabavno, objasnili su posjetitelji, bude svaki put.

Foto: Marko Prpić/Pixsell

– Bili smo na svakoj svirci dosad i baš uživamo – rekao je bračni par Topić koji je na “razgovor instrumenata”, što je podrijetlo riječi “jazz”, nagovorio i svoju djecu. Došli su s prijateljima prošlog tjedna, objasnili su Topići, i super se zabavili.

– Nije to ništa čudno. Naša su publika i stariji i mlađi ljudi, baš kao i bendovi koji će svirati – objasnio je vlasnik Sublinka, u čijem se kafiću svi željni svirke mogu iskušati, bez obzira na to sviraju li sami ili su dio benda. A kako je jazz četvrtkom neočekivano dobro krenuo, prije same punoljetnosti Sublinka, 18. ožujka počet će i funk petkom te svirke subotom.

– Četvrtke smo pokrenuli pod nazivom Cooltura jer se, osim u glazbi, može uživati i u izložbama mladih umjetnika koje traju po mjesec dana, a sad idemo dalje. Uz svirku, kod nas se može uživati i u finim rakijama, a uskoro krećemo i s mjesečnim predstavljanjima vina – najavio je Hrvoje Krlić iz nekada prvog internetskog, a danas prvog glazbeno-izložbeno-vinskog kafića.

>>Kad smo ‘96. otvorili internet-cafe, svi su pitali: A gdje je šank?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije