Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza?

Prvi domaći fast-food lanac Daily Fresh zatvara vrata ovoga tjedna?

Daily Fresh
PIXSELL
11.04.2011.
u 12:00

Od velikih planova lanca, čije se otvorenje prije manje od tri godine povezivalo s krahom Subwaya, čini se da nije ostalo mnogo

Zatvara se Daily Fresh, prvi hrvatski fast-food lanac, i to prije nego što je dočekao svoj treći rođendan! Lokal u Masarykovoj ulici ključ u bravu stavit će, kako doznajemo, već krajem ovoga tjedna, isti scenarij slijedi i onome na Trgu bana Jelačića te ostalim poslovnicama.

Zdravo je trademark

– Još ćemo do petka posluživati, a onda je kraj. Ne znamo zašto se restoran zatvara, valjda im je cilj bio brza zarada. Pogledajte, više se ne trude raditi jelo kako treba, lazanje su sve vodenaste - pokazivao nam je razočarani radnik Daily Fresha.

Vijest o zatvaranju govorio je skoro svakom kupcu koji je ušao kroz vrata fast-fooda, a slično se događalo i u par stotina udaljenom lokalu, također u centru grada. Koliko će ljudi ostati bez posla, pitaju ga kupci.

- Dosta - kratko je promrmljao.

A to “dosta” moglo bi brojkom biti 55 ljudi, koliko je pri otvaranju zaposleno u domaćem lancu zalogajnica koji je najavljivao svoje širenje i u druge gradove te čak i izvan granica. No čini se da su odustali od takvog poslovnog plana. Zašto je tome tako ostaje nejasno, budući da je riječ o jedinom domaćem lancu te, štoviše, lancu zdrave hrane. Isticali su upravo zelene namirnice, svježe voćne sokove, uravnotežene obroke koji se spravljaju isključivo toga jutra...

Zdravo je bilo trademark, ali i razlog glavnog ‘booma’ pri otvorenju kada su u kratkom vremenu "pokorili" centar grada.

U isto je vrijeme, međutim, zatvoren fast-food lanac Subway nakon što je u njega ušao fond Qaestus Private Equity d.o.o. . Isti je fond osnovao tvrtku GFG Gustus d.o.o. koja stoji iza Daily Fresha. Kalkuliralo se tada o povezanosti kraha američke franšize i simultanog lansiranja domaćeg lanca. Direktor GFG Gustus d.o.o. Zoran Jokić jučer nije htio komentirati zatvaranje.

– Strpite se još malo pa ćemo vidjeti ovaj tjedan kakva će biti konačna odluka – kratko je odgovorio Jokić.

Manji prihodi

Inače, u prilog zatvaranju idu i brojke koje pokazuju pad prihoda. Doduše, dostupni su samo podaci za 2009. godinu kada je Daily uprihodio 20,8 posto manje nego godinu prije.

Ključne riječi

Komentara 17

RE
reason
12:33 11.04.2011.

Ionako su skupi...svi koji žele brzu zaradu nek stave ključ u bravu.

KO
kokos
12:37 11.04.2011.

kaže \"Qaestus Private Equity d.o.o.\" ....eh, kome sve naša Vlada daje stotine milijuna naših kuna iz proračuna...

TH
than
14:23 11.04.2011.

Da su bili konkurentni cijenama sigurno ne bi propali. Ovako, koga briga. Ionako se ne hranim po tim mjestima, jer su preskupa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije