Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o knjigama drugi put

Prva sjednica Gradske skupštine u novom sazivu, bira se novi tim

gradska skupština (1)
Petar Glebov/PIXSELL
20.06.2013.
u 08:16

Suradnju Dragana Kovačevića (HNS) i Milana Bandića osudila je ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš

Prva, ujedno i konstituirajuća sjednica Gradske skupštine u novom sazivu održava se danas od 11 sati. Formalnih koalicija, koliko je zasad poznato, neće biti. Klubovi zastupnika s nezavisnim zastupnicima s liste Milana Bandića nemaju potpisane sporazume, no suradnje će ipak biti, poručuju. Prema dnevnom redu objavljenom na službenim stranicama Gradske skupštine, na sjednici, osim protokolarnih točaka, imenovanja predsjednika i potpredsjednika, kao i članova 20 skupštinskih odbora, neće biti drugih prijedloga. 

Jedini koji je zasad javno istaknuo želju za mjesto predsjednika Skupštine jest šef GO HSLS-a Darinko Kosor. 

– Imam potrebnih deset potpisa. Nisam čuo da je još netko osim mene istaknuo kandidaturu, no vidjet ćemo sutra za koga će povjerenstvo glasati – kazao je Kosor. 

Gradonačelnikovi prijedlozi nižih cijena parkiranja, povećanja broja taksi dozvola, izmjena generalnog urbanističkog plana, kao i besplatnih udžbenika nisu stigli na dnevni red. Očekivati je da će se o tome raspravljati na sljedećoj sjednici Skupštine.

A iako formalnih koalicija nema, zastupnici iz pojedinih stranaka otvoreno izražavaju svoju suradnju s gradonačelnikom Milanom Bandićem. Slučaj je to s Draganom Kovačevićem (HNS), inače i šefom Janafa, o čemu je svoje mišljenje iznijela i ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš.

– Mislim da koalicije s Milanom Bandićem ne treba biti. To će se pitanje riješiti na razini stranke. Raspravljat ćemo zašto se i što se točno dogodilo (između zagrebačkog HNS-a i Milana Bandića, nap. a.). HNS u Zagrebu treba biti oporba – vrlo je jasna bila ministrica Anka Mrak Taritaš.

>>Darinko Kosor najizgledniji novi predsjednik Gradske skupštine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije