Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napeto u megatvrtki

Protiv otkaza bivšoj upravi Holdinga bila je i Mirna Šitum

Mirna Šitum
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
02.07.2015.
u 10:30

Postoji mogućnost i da Mirna Šitum, inače i pročelnica Ureda za zdravstvo, da ostavku na mjestu predsjednice NO-a

Nakon što je najprije napustila burnu sjednicu Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga zajedno s Vladimirom Ferdeljijem pa se na nju vratila nakon razgovora s gradonačelnikom Milanom Bandićem, Mirna Šitum, kako doznajemo iz izvora bliskih Nadzornom odboru, bila je jedina koja je glasala protiv objašnjenja po kojem je Bandić naredio da se raskinu ugovori bivšoj upravi.

Podsjetimo, u objašnjenju raskida ugovora inzistiralo se na svih sedam grijeha koje je Bandić pripisao upravi na čelu s Dejanom Fičkom kao ključnim razlozima po kojima im se otkazuje suradnja nakon nepuna tri mjeseca rada. Glasajući protiv nametnutog objašnjenja Skupštine, koju čine Milan Bandić, Vesna Kusin i Slavko Kojić, Šitum je, kako doznajemo iz izvora bliskih njoj, tražila da se njezino mišljenje izdvoji jer se ne može složiti s formom obrazloženja otkaza ugovora.

Isti izvori, naime, potvrđuju kako između predsjednice Nadzornog odbora Mirne Šitum i nekih članova postoje velika razilaženja u mišljenju i kako ona u takvoj atmosferi sve manje želi predsjedati Nadzornim odborom.

Dapače, izvori tvrde kako Mirna Šitum namjerava Skupštini Zagrebačkog holdinga predati ostavku na mjestu predsjednice NO-a, no prije toga želi razgovarati s gradonačelnikom Bandićem. Samim glasanjem protiv nametnutog stava Skupštine, Mirna Šitum pokazala je da brani vlastito i ne priklanja se nametnutom mišljenju, no podnese li ostavku, Šitum će odaslati jasniju poruku – ona u tom slučaju neće, kao i ostali članovi, naročito oni koji su u Nadzorni odbor uvršteni njegovim proširenjem, pristati biti Bandićeva marioneta. Podnese li ostavku u Nadzornom odboru Holdinga, takav bi potez ujedno mogao upozoravati da bi time Mirna Šitum mogla napustiti ili izgubiti i mjesto pročelnice gradskog Ureda za zdravstvo.

A zdravstvo je njezina primarna profesija i put u kojem je već izgradila zavidnu karijeru. Znatno važniju nego što je ova politička.

Komentara 9

DA
darwil
18:30 02.07.2015.

Gospđo Šitum imam iskustvo i kažem vam danas najbolja sa Bandićem sutra će vas se odreći,zar nije jasan slučaj sa gđom Švaljek.I konačno on će završiti na hlađenju,a Vi imate šansu da trajete i poslije Bandića.Svi će to moralni ljudi cijeniti.

Avatar liquidsky
liquidsky
14:40 02.07.2015.

Svatko tko ima znanje, čast i ponos po defaultu ne želi surađivati s bahatim, lažljivim, egocentičnim i ni u čemu stručnim Milanom Bandićem. Svatko takav tko Bandića ne poznaje dovoljno pa nasjedne na njegove floskule i priključi se njegovom "timu", kad tad napušta to suludo totalitarno/militarističko demagoško okruženje čija je svrha opsluživati samo jedno - Bandićev ego. Surađivati s Bandićem znači pristati na poniženja od strane priprostog komesara, živjeti u laži i na koncu odgovarati za njegov kriminal.

RM
rmd3
11:42 02.07.2015.

ovakve ljude trebamo sa stavom, a ne tamo neke poslušne zombije.Duboko poštovanje gospodjo Mirna Šitum i kako narodna kaze :Krivac se i sijene boji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije