Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

“Prosvjetari, zadržite ljubav prema pozivu”

Najpoznatija samoborska nastavnica i pjesnikinja dvadeset je godina aktivna u samoborskom ogranku Matice hrvatske.
09. lipnja 2010. u 22:22 0 komentara 19 prikaza
A.R.Novosel
Foto: B.Debogović

Ana Ranka Novosel, najpoznatija samoborska nastavnica, spisateljica, donedavna predsjednica samoborskog ogranka Matice hrvatske te idejna začetnica Hrvatskog učiteljskog društva Samobor, proslavila je jučer u OŠ Samobor svoj 80. rođendan i 60. obljetnicu predanog pedagoškog i kulturnog rada kojim je svih ovih godina neizmjerno zadužila Samoborce.

– Od rođendana mi mnogo više znači obljetnica pedagoškog djelovanja jer sam upravo pjesništvu i nastavničkom pozivu posvetila cijeli svoj život – priznaje nastavnica koja je u samoborskoj školi radila dugih 35 godina, a mnogi je Samoborci pamte i kao najpoznatiju fašničku Sraku. Ima li kakav savjet za današnje prosvjetare?

– Znajte da ovo vrijeme u kojem živite nije najgore i trudite se zadržati ljubav prema svom pozivu i zemlji jer će vas samo ona učiniti pravim ljudima – poručuje A. R. Novosel prisjećajući se burne 1971. kada je u Samoboru pokrenula Festival kajkavskog pjesništva.

– Danas mi se čini da je moj doprinos ovom gradu i struci doista velik, no za to su valjda zaslužne i moje godine – skromna je ona.

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.