Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjednici:

Prosvjednici Horvatinčiću: Nemoj lijepiti naljepnice po pločniku

prosvjed (1)
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/5
09.04.2011.
u 19:12

Đurović je najavio da će se nakon današnjeg dana prosvjedi organizirati još u utorak i srijedu

Na Cvjetnom trgu okupilo se tridesetak prosvjednika. Nitko od njih nije imao transparente, a dugo su se dogovarali hoće li ići u šetnju, izvesti neki performans ili se razići. Na kraju svoje okupljanje nisu ni nazvali prosvjedom, već su ustvrdili da su se okupili kako bi istomišljenicima pokazali jutrošnje snimke kad su u pol 4 ujutro dvadesetak prosvjednika išlo pred HDZ, te pred Kamensko otkud su ispratili sindikate koji su išli za Mađarsku i nakon toga došli na Trg Bana Jelačića gdje su s pločnika skidali naljepnice "Cvjetni". No, nakon pokazivanja snimaka prosvjednici su se ipak dogovorili i uz zviždanje krenuli prema središnjicama HDZ-a i SDP-a.

Nakon što su se prosvjednici prošetali do HDZ-a i SDP-a i vratili se na Cvjetni trg, dio njih uhvatio je Tomu Horvatinčića pri ulasku u njegov centar i predali su mu vrećicu napunjenu naljepnicama "Cvjetni" koje su su skidali s pločnika,

- Rekli smo mu da je to javni prostor i da ne smije na njemu lijepiti naljepnice i da to više ne radi. Horvatinčić nam je kratko odgovorio: "Dobro," i prošao – rekao je Saša Đurović, jedan od organizatora "Facebook prosvjeda". Prosvjed je završen, a prosvjednici su još okupljeni na Cvjetnom trgu.

Đurović je najavio da će se nakon današnjeg dana prosvjedi organizirati još u utorak i srijedu, a za 15, travnja najavljen je prosvjed branitelja, dok je za 29. travanj - uoči 1. maja - organizirano okupljanje na Trgu bana Jelačića, kad bi prosvjedovati trebali "i stari i mladi"; svirat će nekoliko izvođača. Okupljanje će za taj prosvjed početi u podne i trajati do 22 sata.

Ključne riječi

Komentara 236

MN
maja-n
10:13 10.04.2011.

Iliti podmazao gradske službenike. To si u pravu

KI
kiwi2
12:11 10.04.2011.

. bukica, tebi bi se sviđalo i da imaš kahlicu na glavi. Nego, zamisli da na nosu imaš veliki prišt sa tri crne dlake; e, tak se uklapa i ta građevina u ambijent Cvjetnog placa.

AB
abendblatt
10:12 10.04.2011.

5ar, znas kaj Petar, ti ne kuzis neke stvari , kad usporedjujes dioklecijanovu palacu sa kojekakvim stakornjacima u zagrebu, a horvatincic je platio Zagrebu vise nego ti znas izbrojiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije