Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Prosvjed stanara – ulice im pretvorili u jednosmjerne

Žurkovska, Fužinska i dio Našičke ulice odlukom Grada postale jednosmjerne
07. listopada 2014. u 10:24 5 komentara 5838 prikaza
Prosvjed stanara
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Dvadesetak stanara Žurkovske ulice u Gajevom jučer je prosvjedovalo zbog nove regulacije prometa u njihovoj, Fužinskoj i djelu Našičke ulice, kojom su one prije pet dana postale jednosmjerne. 

– Pokrenuli smo peticiju kojom od Grada tražimo da se promet regulira na drugi način. Ulica je uska i kroz nju ne mogu prolaziti veća vozila poput dostavnih i kamiona Čistoće, vidljivost pri izlasku je smanjena i povećava se ugroženost svih u prometu. Peticiju je do sada potpisalo više od osamdeset posto stanara – objašnjava Renato Petek, stanar Žurkovske. 

Grad u obrazloženju napominje kako je promjena napravljena na zahtjev građana koji su tražili stručno mišljenje vezano za uspostavu jednosmjerne regulacije prometa, a temeljem kojeg se uspostavilo da je ulica preuska za dvosmjerni promet te je u cilju veće sigurnosti prometa napravljena promjena. Stručno mišljenje tražili su stanari Fužinske ulice. 

– Cijeli promet u kvartu išao je ovom ulicom, sada nam prolaze kamioni s gradilišta, a nakon njih i svi stanari nove zgrade. Bilo je potrebno rasteretiti ulicu pa smo to tražili od Grada – kaže gospođa Sanda, stanarka Fužinske. 

Unatoč novoj regulaciji, kamioni s obližnjeg gradilišta redovito je krše jer kroz Žurkovsku ne mogu fizički proći pa koriste Fužinsku u oba smjera, dok stanari Žurkovske moraju kršiti propise jer je ulica preuska da se parkiraju u dvorišta iz zadanog smjera.

Najbitnije im je, kažu, da se promjeni smjer kretanja vozila u njihovoj ulici. 

Norveška rukometna reprezntacija
Hrvatska u finalu
Pogledajte što norveški mediji pišu nakon poraza, još ne mogu vjerovati da neće u finalni boj
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
 • Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
  XPBAT XPBOJ€ XOPBAT:

  Ne kužim, pa ulica će im biti i dalje uska ali jednosmjerna u suprotnom pravcu. Jel ima netko od tamo da malo razbistri moj ograničeni um, kaj stanari zapravo traže?!

 • morlak:

  Pisati o ovoj temi, a da pri tom ne priložite nekakvu kartu sa prikazom te tri ulice isto je što i gluhome svirati "Ave verum corpus" WA Mozarta. Pokušajte shvatiti!

 • Avatar SimeDjodan
  SimeDjodan:

  Ajmo, referendum.