Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čarobna Božićna bajka oduševljava

Prostor Trga bana Josipa Jelačića u vrijeme Adventa pretvoren u Božićnu šumu s lampicama i snijegom

Johann Franck
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/7
02.12.2015.
u 15:21

Više od mjesec dana prostor pred Johannom Franckom i Manduševcom oduševljavat će okupljene s bogatom ponudom hrane i pića, a posebno je naglašen „kissing spot“ ispod imele.

Hladni prosinac koji nam polako kuca na vrata idealan je za čarobnu Božićnu bajku u centru Zagreba, točnije od Jelačić placa do Kurelčeve. Zagrebačke ulice ukrašene su sjajnim lampicama i ukrasima, prepoznatljivim kućicama koje pozivaju na dobru zabavu i opušteno druženje. Ove godine je program raznolik jer ulaz u Božićnu bajku ispred Johanna Francka ostavlja bez daha i potpuno očarava.

Dodatna lokacija koja će biti rado posjećena
„Ovo je prekrasno! Idealno mjesto za fotografiranje tijekom Adventa u Zagrebu!“, ovo su samo neki komentari koji su se mogli čuti od monogobrojnih prolaznika pored Manduševca kada su vidjeli novu adventsku lokaciju, Božićnu bajku. Raznolik izbor kobasica, fritula, kuhanog vina i samih ukrasa iz godine u godinu oduševljavaju Zagrepčane i njihove goste koji navode kako je upravo Advent glavni razlog njihove posjete. Božićna bajka će ove godine biti najveće turističko središte u Zagrebu ponajprije zbog jedinstvenog položaja, ali i velik europski doživljaj rado posjećen. Prosinac slovi kao najljepši mjesec u Zagrebu, a niske temperature i pokoja pahulja snijega ili kap kiše neće utjecati na dobru zabavu među adventskim kućicama.

Bogati gastroužitak
Prostor između Johanna Francka i Manduševca zauzimaju ukrašeni borovi s lampicama koje svijetle i snijegom koji se raspršuje po njima. Organizatori Božićne bajke naglašavaju kako je postavljena pozornica za bendove i DJ-eve, koji će se svakodnevno izmjenjivati i uveseljavati ljude željne dobre zabave. Specifičan, omamljujuć miris, blagi ili ljuti okus kobasica ljude potiče na druženje. Svi gurmani će moći počastiti svoja nepca najboljim PIK Vrbovec ljutim, debricinkama, dimljenim ili kranjskim kobasicama, a mogu isprobavati Božićno pivo ili vina Belje. Opustite se u vrijeme božićnih praznika, i odvažite se na isprobavanje novih okusa. Izaberite što ćete kombinirati uz raznoliku ponudu kobasica, graševinu ili merlot ili pak Božićno pivo. Posebno su zanimljive nove etikete na ovim pićima koja se najčešće konzumiraju u vrijeme Adventa, a izrađivali su ih eminentni hrvatski likovni umjetnici poput Rudolfa Labaša, Ivana Lackovića Croate, Miroslava Šuteja ili Ivone Jurić. Kako bi sve bilo u božićnom duhu, posebno su osmišljene blagdanske čestitke na samom pakiranju. Isprobajte Božićno pivo koje je Zagrepčanima u kratkom roku postalo omiljeno piće za susrete ili druženja. S obzirom na visoku kvalitetu svih namirnica koje se poslužuju, svaka od njih pruža vrhunski doživljaj prilikom konzumacije.

Prvi „kissing spot“
Nezaobilazna lokacija koja će doživjeti veliku popularnost je takozvani „kissing spot“ ispod imele namijenjen stiskanju zaljubljenih parova koji se griju na niskim temperaturama. Ovog adventa dočekat će vas razna događanja, od klizališta ili izrade ledenih skulptura do bendova na pozornici Božićne bajke. U vrijeme Adventa centar Zagreba je pravo mjesto za opuštanje i druženje. Doživljaj Božićne bajke pruža vrhunski užitak i priliku za dobru zabavu. Umjetnici, glazbenici i kuhari samo za vas pripremaju vrhunske gastronomske doživljaje stoga bi bila velika šteta ukoliko ste u blizini ne svratiti i uvjeriti se u čaroliju Božićne bajke. Advent u Zagrebu je smješten na popularnoj lokaciji, a postao je sinonimom dobre zabave i druženja u gradu. Upravo zbog mnogobrojnih aktivnosti i događanja u vrijeme Adventa nastaju gužve na ulicama i redovi na blagajnama. Zagrepčani su izašli na ulice, a gosti ne žele ništa propustiti stoga pomno obilaze svaki kut grada u ovo vrijeme. Božićni ugođaj u centru grada, a posebno na prostoru od Trga bana Josipa Jelačića do Kurelčeve, impresionira sve posjetitelje.

Spektakularan Advent
Zanima li vas zašto i po čemu je advent u Zagrebu ove godine još bolji i prošireniji, vrijeme je da se toplo odjenete i sami doživite šušur u gradu kroz Božićnu bajku. S nogu prigrizite zalogaj, ugrijte se kuhanim vinom ili probajte Božićno pivo, kupite kakav božićni ukras a istodobno poslušajte koncert i fotografirajte se na poželjnom mjestu u gradu. Pozovite svoje prijatelje i obitelj da vam se pridruže u Božićnoj bajci. Po svemu sudeći, čini se da će ovogodišnji Zagrebački Advent biti spektakularan, a vi ćete biti dio čarobne zimske bajke. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije