Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIDRUŽITE SE

Prošetajte Novim Zagrebom: Istražite opus i odnos prema urbanoj sredini omiljenog zagrebačkog umjetnika

Muzej suvremene umjetnosti
11.04.2024.
u 12:56

U sklopu izložbe "Ulazno silazna genealogija" Muzej suvremene umjetnosti poziva na tri tematske šetnje Zagrebom

Zbog provokativnih akcija i performansa u javnim gradskim prostorima postao je dio zagrebačke urbane i popularne ikonografije, a omiljen je i kod široke publike. Riječ je o Tomislavu Gotovcu, multimedijalnom i konceptualnom umjetniku. U sklopu izložbe "Ulazno silazna genealogija" Muzej suvremene umjetnosti poziva na tri tematske šetnje Zagrebom. 

U subotu, u podne, u Prolazu Tomislava Gotovca, uz stručno vodstvo voditelja Darka Šimičića i Saše Šimprage, okupljeni će istražiti Gotovčev opus i odnos prema urbanoj sredini s posebnim naglaskom na mjesta gdje je izvodio performanse: Trg bana Josipa Jelačića, Ilica, Trg Petra Preradovića, Trg Republike Hrvatske, gimnazijsko igralište u Klaićevoj 8, Meštrovićev paviljon i druge lokacije.

VEZANI ČLANCI:

U četvrtak, 18. travnja, s početkom u 18 sati šetnja će se održati u Novom Zagrebu u smjeru Zapruđa gdje su se nekad odvijale umjetničke akcije, kao što je izložba-akcija Grupe šestorice autora održane 1975. u naselju Sopot, izložba-akcija u pothodniku kod Velesajma iz 1981., akcija Proljeće u Novom Zagrebu u Sloboštini 1985., predstave Kugla glumišta na Bundeku, u Travnom i Zapruđu. Šetnja se završava na rotoru u Zapruđu gdje je Tomislav Gotovac snimio svoj film "Glenn Miller 2000".

U subotu, 27. travnja, devedesetominutna pješačka tura o umjetnosti u javnom prostoru obuhvatit će relaciju od Kožarićevog Prizemljenog sunca u Bogovićevoj ulici do Mesničke ulice. Svoje mjesto na šetnjama osigurajte kupovinom ulaznica za jednu turu u iznosu od 8 eura ili za tri ture u iznosu od 18 eura. Ulaznica uključuje posjet izložbi Tomislava Gotovca u Muzeju suvremene umjetnosti, a moguće ih je kupiti na recepciji Muzeja ili putem sustava ulaznice.hr.

FOTO: Velike gužve i zastoji u Zagrebu: Tramvaj iskliznuo na križanju Savske i Vukovarske

1/8

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije