Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"okusi prije svega"

VIDEO Pogledajte jedan od najboljih turističkih filmova na svijetu, rad je TZ Zagrebačke županije

Foto: Turistička zajednica Zagrebačke županije
1/2
23.11.2023.
u 14:17

Nagrađivan na brojnim svjetskim festivalima, a sada i kao jedan od Najboljih turističkih filmova godine, dokazuje da naša prirodna baština, bogata kultura i ljepota Zagrebačke županije zaslužuju mjesto na globalnoj pozornici, istaknula je direktorica županijske Turističke zajednice Ivana Alilović

Jednim od najboljih turističkih filmova na 35. dodjeli World Tourism Film Awards, održanoj u Valenciji, proglašen je i onaj Turističke zajednice Zagrebačke županije kojim je postigla izniman uspjeh u promociji destinacije. Dodjelu je organizirao Međunarodni odbor filmskih festivala turizma, a održana je u legendarnom Oceanográficu. 

Promotivni film "Okusi prije svega" osvojio je tako četvrto mjesto za Najbolji turistički film godine u kategoriji turističkih proizvoda, a kako bi uopće bio nominiran, film je sudjelovao i osvojio brojne nagrade na međunarodnim festivalima turističkog filma.

 

– Nagrađivan na brojnim svjetskim festivalima, a sada i kao jedan od Najboljih turističkih filmova godine, dokazuje da naša prirodna baština, bogata kultura i ljepota Zagrebačke županije zaslužuju mjesto na globalnoj pozornici. Ova prestižna nagrada potvrda je kvaliteti našeg rada u Turističkoj zajednici ali i našoj održivoj destinaciji koja bilježi strelovit rast na kojem i dalje planiramo raditi ovako uspješne projekte – istaknula je direktorica županijske Turističke zajednice Ivana Alilović. 

Film je nastao u suradnji s produkcijskom kućom Sekunde, a posjetiteljima Zagrebačke županije otkriva kako uživanje na vinskim cestama ujedno znači upoznavanje običaja, tradicije i kulture, mjesta ali i stola. Suradnja s vinarima, njihovim pričama i autentičnim iskustvima stvorila je film koji se ističe u turističkoj komunikaciji, prema riječima direktorice Alilović. Film nije samo promocija destinacije, on je uspješan poziv stranim i domaćim posjetiteljima na istraživanje zelenog prstena koji okružuje metropolu.

VEZANI ČLANCI: 

– Ovakvo priznanje na svjetskoj razini potvrda je da je Zagrebačka županija na pravom putu u stvaranju autentičnih turističkih sadržaja, koji ne samo da privlače pažnju posjetitelja nego ih i potiču na dublje povezivanje s destinacijom. Turistička zajednica Zagrebačke županije nastavit će promicati održiv pristup turizmu, s ciljem izgradnje najznačajnije kontinentalne zelene destinacije – kažu iz TZ Zagrebačke županije. 

Međunarodni odbor festivala turističkih filmova (CIFFT), član Svjetske turističke organizacije (UNWTO), inače je globalno priznata platforma posvećena promicanju izvrsnosti u turističkom audiovizualnom sadržaju. CIFFT Circuit ima za cilj slaviti kreativnost i učinkovitost turističkih kampanja, potičući suradnju i razmjenu znanja unutar industrije. Natjecanje podržava Europska putnička komisija (ETC), Agencija za turizam Srednje Amerike (CATA), Organizacija karipskog turizma (CTO), Skal International, a uz podršku Think Tanka za turizam i društvo (TSTT). 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije