Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliko priznanje

Projekt InterWine među šest odobrenih projekata EU programa Interreg Slovenija-Hrvatska

Foto: Josip Škof
1/3
29.05.2024.
u 15:26

Cilj projekta koji je pokrenula Turistička zajednica Zagrebačke županije, je jačanje uloge kulture i održivog turizma kroz razvoj novog zajedničkog turističkog proizvoda koji povezuje kulturnu baštinu i tradiciju vinarstva i vinogradarstva

Projekt "InterWine: Spajanjem kulturne baštine i eno-turizma do stvaranja održive prekogranične destinacije" smjestio se na šesto mjesto na natječaju "Jačanje uloge kulture i održivog turizma u gospodarskom razvoju, socijalnoj uključenosti i socijalnim inovacijama". Projekt je pokrenula Turistička zajednica Zagrebačke županije, a na natječaj koji je rezultat prekogranične suradnje Interrega Slovenija-Hrvatska prijavilo se više od 70 projekata. 

Cilj projekta je jačanje uloge kulture i održivog turizma kroz razvoj novog zajedničkog turističkog proizvoda koji povezuje kulturnu baštinu i tradiciju vinarstva i vinogradarstva. Ovaj inovativni turistički proizvod razvijat će se participativnim pristupom koji uključuje lokalne zajednice i ključne dionike iz Hrvatske i Slovenije.

VEZANI ČLANCI: 

Usto će uključivati i brojne aktivnosti kao što su fokus grupe i radionice za definiranje i izradu plana uspostave zajedničke destinacije. Razvijat će se novi turistički proizvod koji će se prezentirati kroz opipljive i online elemente. InterWine prostorije u Velikoj Gorici, Pušći i Brežicama bit će opremljene kako bi povezivale kulturnu baštinu i vinsku ponudu. Također će se izraditi zajednički suvenir, itinereri i turistički vodič te intuitivna online platforma za promociju eno-gastronomske ponude i kulturne baštine.

– Ovo je još jedan u nizu kvalitetno osmišljenih i pripremljenih projekata za koji su osigurana sredstva iz fondova Europske unije. Po prvi puta osigurana su sredstva za razvoj i promociju vinarstva i vinogradarstva u našem kraju. Grad Velika Gorica u suradnji sa Turističkom zajednicom Zagrebačke županije i ostalim partnerima ovim će projektom značajno obogatiti našu turističku ponudu – istaknuo je velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar. 

Ovakav sveobuhvatan pristup unaprijedit će kvalitetu i atraktivnost destinacije te osigurati održivost i otpornost turizma i kulture. Projekt će također uključivati edukacije i motivacijske radionice za ključne dionike, pilotiranje elemenata turističkog proizvoda te aktivnu promociju.

VEZANI ČLANCI: 

Kako bi se kapitalizirali rezultati projekta i osigurala trajna suradnja, partneri će izraditi InterWine priručnik i potpisati Sporazum o budućoj suradnji, čime će se osigurati trajnost rezultata i predanost partnera i dionika nakon završetka projekta.

– Ovaj uspjeh predstavlja veliki korak naprijed za Turističku zajednicu Zagrebačke županije i sve partnere, te nas približava stvaranju održive i atraktivne prekogranične turističke destinacije koja spaja bogatu kulturnu baštinu i iznimnu eno-gastronomsku ponudu naših regija – kazala je direktorica županijske Turističke zajednice Ivana Alilović.

Više od milijun eura nalazi se u budžetu projekta koji će trajati 30 mjeseci, a projektni partneri su Grad Velika Gorica, Općina Pušća, Obrtničko učilište – ustanova za obrazovanje odraslih, Institut za poduzetništvo, turizam i mlade u Brežicama, Sveučilište u Mariboru, Fakultet za turizam, Brežice, kao i tamošnji Posavski muzej. 

GALERIJA Talijanske delicije mame na Strossmayerov trg: Zagorski je adut "Horse City", za ljubitelje egzotike pizza s dinjom

1/53

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije