Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
petek:

'Proglasite katastrofu za Zagreb'

Renato Petek u društvu građana stradalih u potresu prosvjedovao te se osvrnuo na obnovu Zagreba
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/4
30.01.2021.
u 12:28

Prosvjedovao transparentima na Markovom trgu

“Zagreb nije lego grad”, “Obnova Zagreba 202?”, “Zagrebe, tko te šljivi”. To su samo neke od poruka ispisane na transparentima koje su Zagrepčani čiji su domovi stradali u potresu donijeli na Markov trg.

Miran prosvjed predvodio je nezavisni vijećnik u Skupštini i gradonačelnički kandidat Renato Petek, a željeli su upozoriti na spor tempo obnove metropole nakon proljetnog potresa. Zakon o obnovi, napomenuo je Petek, neće riješiti probleme koji muče stanovnike.

– Jedan od njih je to što nije proglašeno stanje katastrofe za Zagreb – rekao je Petek i dodao da je problem nastao i zbog partnerstva HDZ-a te gradonačelnika Milana Bandića. Polovica od 683 milijuna eura koji su došli iz Europske unije, dodao je, potrošit će se na sanaciju objekata u vlasništvu države i Grada. 

Ključne riječi

Komentara 3

KO
Kokoiduhovi
17:15 30.01.2021.

Neće. Zagreb i zagrepčani dobri su kada treba drugima pomoći i dati, dobri smo i da naše novce u gradskom i državnom proračunu rasipaju kojekakvi, dobri smo da doniramo za MR i CT uređaje, za lijekove, za crkve u Mostaru,, za crkve u Zgb-u , za stadion...kada nam uzimate i kada dajemo...divni smo...Kada nama treba pomoć i ljudska riječ...mi smo bahati bogatuni, lako nama u Zagrebu.....

DA
DarthVader
20:40 30.01.2021.

Ovaj puta Petek ima apsolutno pravo.

PE
peronja
14:30 31.01.2021.

ovaj Petek ili pojma nema ili namjerno laže: Bandić je proglasio prirodnu nepogodu 23.3.2020. prema Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda. Taj Zakon u imenu objašnjava o čemu služi. Katastrofa je pojam iz Zakona o sustavu civilne zaštite. Na isti način su trebali odmah reagirati, a nisu, gradonačelnici i načelnici Siska, Petrinje, Gline i ostalih općina na Banovini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije