Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preseljenje

Profesor Baltazar od šest metara sad u dvorištu IRB-a

baltazar
Foto: IRB
1/4
13.03.2015.
u 20:48

Prolaznici su mobitelima odmah slikali novog "gosta" Instituta koji bi tamo trebao ostati do kraja svibnja

Institut Ruđer Bošković (IRB) na Bijeničkoj cesti ima novog gosta- profesora Baltazara.

Statua tog simpatičnog animiranog znanstvenika jučer je ujutro postavljena u dvorištu Instituta, a kako je riječ o kipu visokom oko šest metara nije ostala neprimijećena. Postavljena u blizini glavne porte mamila je poglede slučajnih prolaznika koji su popularni lik iz istoimenog crtanog filma ovjekovječili i mobitelima. Da bi statua profesora Baltazara mogla doći na IRB Večernji je list već pisao. Podsjećamo, prije otkrilike tri tjedna IRB je dobio molbu Udruge profesor Baltazar, koja se inače bavi popularizacijom i promicanjem znanosti, da udome njihovu statuu koja je ranije bila izložena pred jednim šoping centrom.

Tako je statua jučer i montirana u dvorištu Instituta u blizini samog ulaza u kompleks i kako sada stvari stoje sigurno će na Institutu u gostima biti do kraja svibnja. Međutim, kako doznajemo na Institutu, ukoliko se Baltazaru novi "dom" svidi možda mu se boravak i produži pa na IRB-u bude dočekivao i najmlađe goste u sklopu otvorenog dana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije