Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobar posao

Prodaju kokice i piće u Ciboni, a to ih stoji - pet tisuća kuna?!

kokice
Sanjin Strukić/PIXSELL
17.01.2012.
u 09:00

Kroz Cibonu godišnje prođe oko pola milijuna građana i to je velika zarada za Orfeum Fest, kaže Zdenko Antunović, direktor kluba

Ugovor iz snova, ukratko se može opisati komad papira koji je bivša uprava Cibone potpisala s Josipom Budekom, direktorom tvrtke Orfeum Fest d.o.o. Naime, kako kaže Zdenko Antunović, sadašnji direktor Cibone, na temelju tog ugovora Josip Budek ima ekskluzivno pravo na prodaju kokica, sokova, piva... u dvorani Cibone, kao da je njezin vlasnik, i to za samo – pet tisuća kuna mjesečno.

– To znači da ja ne mogu sklopiti ugovor ni s jednim sponzorom za prodaju njihovih proizvoda u Ciboni, jer Budek jedini ima to pravo – žali se Antunović.

Odnosno, ima to pravo još dvije godine jer je ugovor potpisan na pet godina.

– Godišnje kroz Cibonu, kroz utakmice, koncerte i druga događanja, prođe oko 500 tisuća ljudi. To su sigurno značajni financijski iznosi – nagađa Antunović.

A kako navodi portal Zagrebancija.com, Grad Zagreb u pravilu više i ne gospodari dvoranom nego tvrtka zakupoprimac, jer u slučaju da netko želi zakupiti prostore unutar dvorane, ne pregovara s gradom već s privatnom tvrtkom.

Kao potpisnik ugovora koji je omogućio takve povlastice Orfeum Festu navodi se Božo Miličević, bivši direktor Cibone, kaže nam Antunović. Za komentar smo pokušali doći i do Josipa Budeka, ali i Zdenka Budeka, koji se navodi kao osnivač Orfeum Festa, no nisu se javljali.

Ključne riječi

Komentara 9

ST
stefj
10:07 17.01.2012.

Fali malo pojašnjenja u tekstu (ili istraživačkog novinarstva) - od kada traje zakup Cibone i tko je potpisao ugovor? Ako je to bio grad, onda nedostaje istraga da li je proveden natječaj itd. A ako je već tada Cibona bila u zakupu, onda nema nikakvog slučaja. Naime, privatna tvrtka može potpisati bilo kakav ugovor s bilo kime...

MA
marko53
10:29 17.01.2012.

igorl- ????Prosječna zarada po posjetitelju 10 kuna.Znači da svaki posjetitelj potroši najmanje 30 kuna po posjeti.Kako si došao do te računice? Baš me jako zanima.

IG
igorl
09:14 17.01.2012.

U normalnoj drzavi bi postupak bio slijedeci: Iyracunati prosjecnu zaradu po posjetitelju, npr. 10 kuna. To je ukupno 5 miljona kuna godisnje, tj 25 milijuna kuna u roku 5 godina. Od 25 milijuna oduzeti 250 tisuca koliko ce momak platititi za zakup cibone i dobijemo 24.75 milijona. Nakon toga ispostaviti Boži Miličeviću, bivši direktor Cibone racun na tu svotu, te strpati u zatvor na 2450 godina uz mogunost pomilovanja nakon 245 godina. Da vidis kako ne bi bilo sranja nakon toga, samo da ih 10tak tako zgrabe za jaja. I.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije