Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potrebna dozvola

Problemi s vranama u Središću: 'Uputili smo zahtjev o angažiranju sokolara'

Zagreb : Vrane se skupljaju na pretrpanim kontejnerima i iz smeća traže hranu
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/4
31.01.2022.
u 16:10

Grad je također zatražio da im se pošalju pozicije gnijezda na poljoprivreda@zagreb.hr

Glasne su, napadaju pse, zalijeću se nekad u ljude, raznose smeće po čitavom kvartu... Ima nekoliko stavki na popisu problema s vranama kojima su stanovnici zagrebačkog naselja Središće odlučili stati na kraj. Na prošloj sjednici tamošnjeg mjesnog odbora, prihvaćen je zaključak o angažiranju sokolara za vrane koji bi ih trebao otjerati s ulica.

S tim pod ruku ide i pojačano održavanje breza i ostalog drveća na području naselja budući da ondje grade gnijezda.

"Već tjednima primamo mnogobrojne upite i čitamo komentare o vranama u kvartu pa evo da podijelimo s vama što se radi po tom pitanju od strane VMO. Kao i mi, i VMO je zaprimio mnogobrojne molbe stanovnika Središća da se riješi pitanje vrana u kvartu. Svi vidimo da ih ima previše, rade probleme, kopaju po smeću a i oštećuju imovinu građana. Svjesni svega toga već se neko vrijeme priča o angažmanu sokolara ali kako vjerojatno već i sami pretpostavljate kod nas je birokracija neopisivo spora i cijeli postupak angažiranja traje. VMO Središće je kontaktiralo predsjednika Vijeća gradske četvrti da se angažira sokolar za cijelo područje VGČ. Kontaktiran je i sokolar da se ispita kako ga se može angažirati", poručuju iz Vijeća MO.

Rečeno im je, dodaju, da trebaju za sokola dozvolu, što dosad je bilo jako teško dobiti. 

"Potrebno je letjeti 2 do 3 sata dnevno unutar jednog mjeseca kako bi vrane mislile da se predator naselio. Grad je također zatražio da im se pošalju pozicije gnijezda (možete poslati na poljoprivreda@zagreb.hr). Zadnje informacije koje imamo je da je zatražen zajednički obilazak od strane odgovornog gradskog ureda te je rečeno da će biti ovaj tjedan ali nije još potvrđeno kada točno. S obzirom na to da lovostaj kreće od 1.3. nadamo se mi (kao i vi) da će se ovaj problem žurno rješavati i da ćemo svi odahnuti kada se problem riješi....p.s. Traženo je i uređivanje svog drveća u Središću", kažu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije