Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rješenje

Privremeno rješenje za glomazni otpad – voze ga na Jankomir?

08.08.2011., Jankomir 25, Zagreb - Na ulazu u Robne terminale Zagreb poslovne jedinice Jankomir, stvorila se velika kolona kamiona. Neki vozaci kamiona cekaju na ulazak i nekoliko sati. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
12.12.2014.
u 14:14

Ugovor o privremenom skladištenju otpada s tvrtkom CE-ZA-R propao jer u Gradu nisu željeli dati pisano jamstvo

Pred dogradonačelnicom Sandrom Švaljek od pritvaranja Milana Bandića najveći je test – riješiti problem glomaznog otpada nagomilanog na gradskim ulicama!

Iako ju je od privremenog rješenja dijelilo pisano jamstvo od 4,5 milijuna kuna i uklanjanje otpada s ulica te njihovo skladištenje na četiri mjeseca u tvrtki CE-ZA-R, dogradonačelnica je pribjegla drugom rješenju – traženju lokacije u vlasništvu Holdinga na koju će se, također privremeno, uskladištiti glomazni otpad. Kako se špekulira, bit će to skladište na Jankomiru u vlasništvu Robnih terminala na koje će se glomazni otpad odvesti i to, prema nagađanjima, na mjesec dana.

Robni terminali Jankomir pružaju uslugu prijama i skladištenja robe na 42.000 četvornih metara zatvorenog skladišnog prostora. I dok u Čistoći, kako doznajemo, vlada priličan kaos, u Robnim terminalima za dogovore u Gradu Zagrebu, kako zasad tvrde, ne znaju.

– Nemam nikakvih informacija o ideji da se glomazni otpad skladišti u našem skladištu. Čuo sam jedino za špekulacije medija – kratko je poručio Krunoslav Gašparić, voditelj poslovnice Robnih terminala. Ništa rječitija nije bila ni Sandra Tucak Zorić, pomoćnica pročelnika za zaštitu okoliša i gospodarenje otpadom, navodeći da nema baš nikakvih saznanja koja bi lokacija u vlasništvu Holdinga ili Grada bila namijenjena privremenom skladištenju glomaznog otpada.

Inače, jamstvo tvrtki CE-ZA-R Švaljek nije željela dati, kako tvrde njoj bliski izvori, štiteći se da ponovno ne bi ispalo da je Grad bez javnog natječaja sklopio posao s tvrtkom Petra Pripuza. Pribjegnu li rješenju privremenog skladištenja u prostorima Grada ili Holdinga, iz Ministarstva okoliša poručuju da tada Grad Zagreb može sebi izdati dozvolu, ali ona mora biti u skladu sa Zakonom o održivom gospodarenju otpadom.

>>Pripuzov Ce-za-r neće skladištiti 
otpad, Grad traži spas

Komentara 4

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
16:23 12.12.2014.

Tak' vam je i Jakuševec bio "prijelazno riješenje"...

PA
pajopatak
15:58 12.12.2014.

Krunoslav Gašparić ??? Da nije onaj Pašalićev potrčko ? I taj se uvalio u robne terminale... Pomozi nam Bože !

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
17:27 12.12.2014.

pajopatak# Upravo tako. Bio je naš Kruno i predsjednik mladeži HDZ-a, pa je sa Pašalićem prodavao stanove u Odri, pa ga je onda Božo iz Zadra zaposlio u HŽ-u da bi sad postao voditelj Podružnice Robni terminali. Naš Kruno je multipraktik. Lp

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije