Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ključ u bravu

Privremeno ključ u bravu: Zatvara se šoping-centar Cascade?

'27.11.2009., Zagreb - Trgovacki centar Cascade u Tkalcicevoj ulici. Photo: Zarko Basic/Poslovni dnevnik/PIXSELL'
'Zarko Basic/PD/PIXSELL'
14.10.2011.
u 18:40

U dopisu se krivom za kolaps proglašava tvrtka Energon koja upravlja centrom od kojeg, tvrdi, potražuje pola milijuna kuna

Zašto se naglo i bez ikakvih najava u srijedu, 19. listopada, zatvara trgovački centar Cascade, svojedobno najavljivan kao najluksuzniji centar u Zagrebu, a danas "centar duhova", čiji hodnici zjape prazni? Na to pitanje nema odgovora unatoč dopisu o "privremenom zatvaranju" koji su zakupci primili u četvrtak.

– Ništa nam nije jasno, a u ponedjeljak idemo tamo na zajednički sastanak – kazala je jedna zakupnica koja je u centru trgovinu otvorila ove godine, a koja je željela ostati anonimna.

Biskupija posredovala

Naime, u dopisu je krivnja bila pala na tvrtku Energon, koja u centru upravlja operativno-tehničkim dijelom.

Kako neslužbeno doznajemo, tvrtka Energon, kojoj Cascade duguje gotovo pola milijuna kuna, zbog prvog je dopisa bila zaprijetila Illuminatiju, tvrtki koja obavlja zakup za centar, kaznenom prijavom. Stoga su zakupci u petak primili još jedan dopis od uprave: "Kako bi spriječili moguće nesporazume, Illuminatio izjavljuje da Energon Facility Management, društvo koje pruža uslugu facility managementa u trgovačkom centru Cascade, ni u kojem slučaju nije odgovorno za zatvaranje trgovačkog centra Cascade. Naprotiv, unatoč neplaćenim računima, Energon je ispunjavao ugovorne obveze i učinio sve moguće kako bi podržao Illuminatio te osigurao razuman postupak zatvaranja objekta."

Doznajemo i da je Energon, s obzirom na financijske probleme centra, smanjio cijenu svojih usluga te da su stvarni vlasnici zemljišta (zemljište je dano na koncesiju na 99 godina) – Zagrebačka nadbiskupija, odnosno prebendari – posredovali između Cascada i Energona moleći ih za strpljenje.

Razmišljalo se, kaže naš izvor, i da Cascade proglasi stečaj, no vlasnici se na to još, čini se, nisu odlučili.

Direktor Energona Željko Kučiš nije želio komentirati poslovanje Cascade ni zavrzlamu koja je nastala, no potvrdio je da sa zatvaranjem centra nemaju veze.

"Izaći iz centra"

– Naša tvrtka ni u jednom dokumentu nije utvrdila da iz centra izlazi 19. listopada. Jedino smo od Cascadea zahtijevali da nam do sljedećeg tjedna odgovore kada će nam i kako isplatiti dugove, u suprotnom ćemo biti prisiljeni izaći iz centra – rekao je Kučiš.

Ključne riječi

Komentara 43

LU
lutomirski
19:12 14.10.2011.

Pa nisu sposobni da vode takav centar isto kao i vlada za citavu zemlju....!!!

OB
OBSERVER8
19:19 14.10.2011.

Sada nek Kaptol da ovu zgradu na besplatnu uporabu udrugama civilnog društva, mladima, starima za dnevni boravak.....a ne glupi šoping centar. Caritas na djelu!

BA
bandido
20:00 14.10.2011.

Sta je i pranje novca postalo nerentabilno u RH?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije