Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strava u centru

Priveden odbjegli vozač bagera koji je uništio tri kuće

\'22.01.2011.,Zagreb - U Hainzelovoj 52 jutros oko 5,30 sati bager je poceo rusiti tri kuce i jednu supu. Bez upozorenja je ljude uhvatio na spavanju i ozljedio jednu gospodju. Nakon sto je susjed sko
Foto: \'Goran Jakuš/PIXSELL\'
1/3
23.01.2011.
u 19:46

Direktor Boston Globala koji je naredio rušenje priznaje pogrešku, a njegova odvjetnica kaže: "To nisu kuće, pa jeste li vidjeli kako izgledaju?"

Nakon stravičnog rušenja triju kuća u Heinzelovoj ulici 52, u kojima su boravili umirovljenici, policija je obavila obavijesne razgovore s vozačem bagera, čelnicima tvrtke za nekretnine Boston Global Properties, koja je naredila rušenje u samu zoru u subotu, i stanarima. Nakon iskaza svi su pušteni, kriminalistička obrada i dalje traje, a navodno se idući tjedan planira rekonstrukcija. Kako bi osigurale da ponovnog ludovanja građevinskog vozila ne bude, plave snage ne miču se s te adrese.

>>Fogalerija: Bagerom rušio kuće u kojima su spavali umirovljenici pa pobjegao!

Ispričao se stanarima

Bračni par Rudolf (60) i Božena Hison (58), koji su, podsjetimo, u roku od nekoliko minuta ni krivi ni dužni ostali bez krova nad glavom, prošlu su noć prespavali kod rođaka, a što će dalje ni sami ne znaju.

– Nemam pojma kamo ćemo, morat ćemo se nekako snaći – kazao je Rudolf ogorčeno dodajući da je bio u Domovinskom ratu, ali da ni od četnika ovako nešto nije doživio.

Marko Banović, direktor tvrtke Boston Global čije se zemljište naslanja na red uništenih kuća, odnosno ono s kojeg je bager operirao, kratko je iznio svoju stranu.

– To je bila velika greška. Stvarno mi je žao i ispričavam se ljudima koji su nastradali. Imam troje djece i nikome ne želim uništiti život, pružit ću im svu potrebnu pomoć – rekao je Banović, koji je međutim dao klimavo objašnjenje za rušenje.

Htjeli su, kaže, samo srušiti potporni zid na svojoj strani parcele, a na njega su bili naslonjeni uništeni objekti. Bager je, objašnjava, uza zid automatski povukao kuće sa sobom. No, taj se zid, o kojem Banović priča, a ni njegovi ostaci na terenu ne vide, a stanari odlučno tvrde da ga nikad nije ni bilo.

Na trasi za Branimirovu

– Ma o čemu on priča? Kakav zid?! Pa dijeli nas samo žičana ograda! – kaže Božena Hison.

Banovićeva odvjetnica pak smatra da su mediji od muhe napravili slona jer, kaže, "uništena je jedna štala".

Nakon što smo je ispravili da su uništene i tri kuće, kazala je:
– Ma to nisu kuće, jeste li vidjeli kako izgledaju? Uostalom, oni uopće tamo ne žive – dodaje s visoka odvjetnica Vrdelja.

Istina je da u trećoj uništenoj kući nije bilo nikoga, no kuće u kojima već četrdesetak godina žive Hisonovi i njihovi prvi susjedi, bračni par Olga i Krešo Župan, čija je kuća također nastradala, u vlasništvu su Grada Zagreba i nalaze se na trasi po kojoj će se graditi produžetak Branimirove ulice.

Davor Jelavić, pročelnik Ureda za izgradnju, kazao je da su u proračunu za ovu godinu predviđena sredstva za te radove, no da se prije toga moraju dogovoriti sa stanarima. Neke su objekte već otkupili, a planiraju, kaže, i ostale.

Komentara 78

ZL
zlatnoŽito
09:59 24.01.2011.

Štala je ovaj način rješavanje problema. Ako ljudi baš morajo otići radi plana gradnje onda se jim dade 100000 $ pa neka si naprave kuće na slićnoj lokaciji, na drugom kraju.

CI
cici14
20:06 23.01.2011.

He he Vozi Miško! I tata bi sine.

DA
dahna
19:56 23.01.2011.

u kakvoj mi to drzavi zivimo kad jedna odvjetnica koze tako sto izjaviti......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije