Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kadrovske križaljke

Pripreme za izbore - nova koalicija HNS-HSU-SDP u gradu

davor bernardić
Anto Magzan/PIXSELL
20.04.2012.
u 08:00

Počela kampanja - okosnica koalicijskog programa bit će HNS-ov projekt ‘Zagreb na Savi’

Sljedeći tjedan zagrebački HNS planira stupiti u koaliciju s gradskim HSU-om, a potom će im se, u svibnju, pridružiti i dosad najjača, vladajuća stranka, zagrebački ogranak SDP-a. Informacija je to koja se može čuti iz redova buduće koalicije, a kojom se žele suprotstaviti Darinku Kosoru i njegovoj trećoj opciji.

– Pregovara se i s Tatjanom Holjevac, no morala bi ući bez svoje nezavisne liste, samo kao jedinka – kazao je Večernjakov izvor.

Bitna pobjeda na izborima

Cilj je koalicije pobjeda na lokalnim izborima sljedeće godine i to s Davorom Bernardićem, kao kandidatom za gradonačelnika. Nagađa se da bi u tom slučaju dogradonačelnici bili predsjednik zagrebačkog HNS-a Dragan Kovačević, koji bi bio zadužen za gospodarski dio kampanje te predsjednica GO HSU-a Višnja Fortuna, kao glavna za socijalu i umirovljenike. Da se takav scenarij i ostvari, to bi značilo da Kovačević više ne bi smio obnašati funkciju čelnika Janafa. Navodno koalicijom HNS, HSU i SDP žele neutralizirati Gospodarski savjet Vladimira Ferdeljija, koji je prošli tjedan predstavljen kao glavni adut kampanje gradske koalicije HSLS – HSS. Okosnica programa nove koalicije bio bi HNS-ov projekt ‘Zagreb na Savi’, o kojem se priča dugi niz godina, i čiju je realizaciju najavio potpredsjednik Vlade Radimir Čačić. Također, žele razviti grad u pravcu kulture te industrije, što misle postići stvaranjem novih ili ulaganjem u postojeće proizvodne zone. HNS će također u suradnji s HSU-om predložiti aktiviranje imovine i poslovnih prostora, koji u gradu već godinama zjape prazni, kaže nam naš sugovornik iz HNS-a.

Kandidati naviru

Velik broj zainteresiranih za predsjednike gradskih ogranaka stranaka ne čudi, budući da je to prva stepenica prema poziciji kandidata za gradonačelnika, najbitniju funkciju u gradu. No unatoč silnim političkim opcijama, doznajemo kako se SDP-ova koalicija kao najvećeg konkurenta najviše boji aktualnog gradonačelnika Milana Bandića. Znači li ovaj potez vladajuće stranke u gradu da SDP nije siguran u pobjedu u glavnom gradu, nismo doznali jer predsjednik gradskog SDP-a Davor Bernardić nije bio dostupan za komentar.

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
08:18 20.04.2012.

Nema nam pomoći.

DU
Deleted user
08:39 20.04.2012.

Bernardicu, Politika nije politikanstvo. Zar SDP-u nije dovoljna opomena koalicija na drzavnoj razini gdje najomrazenija osoba koja nema ni 3% biraca iza sebe vodi vladu. HNS je stanka ucjena i takva koalcija ce unistiti Zagreb do kraja. Davore od maldog lava do totalnog razocarenja. Uistinu jadno.

AU
autoritet
15:52 20.04.2012.

Purgerske će ovce znači opet glasat za ove iste koji uništavaju i poseljačuju grad već 15 god

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije