Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt "Zagrebački kvartovi"

Pripremaju izložbu o Trnju i Trešnjevci, donesite predmete

mgz
Foto: MGZ
15.02.2017.
u 22:37

Nakon otvaranja u knjižnici na Trešnjevci prošetat će se do one na Trnju, a uvod u jesensku izložbu je ova u izlozima dvaju knjižnica

Projekt “Zagrebački kvartovi” Muzeja grada Zagreba (MGZ), u sklopu kojeg su tematizirali Maksimir, Trnsko i Dubravu, ide dalje, i to u Trnju i Trešnjevci.

Dionicu projekta vezanu uz ova naselja počinju danas uličnom izložbom “A koje su vaše kvartovske priče?” u izlozima Knjižnice Tina Ujevića na Trešnjevci i Knjižnice Ivana Gorana Kovačića na Trnju. Postav koji se može razgledati do 15. travnja čini izbor iz novinskih članaka s Trešnjevke i iz Trnja objavljenih u dnevnom tisku tijekom 1920-ih i 1930-ih godina.

Nakon otvaranja sutra u 13 sati u knjižnici na Trešnjevci prošetat će se do one na Trnju. Uvod je to u veliku izložbu koju pripremaju u muzeju na jesen, a mole stanovnike tih kvartova da ustupanjem predmeta iz obiteljskih arhiva u njoj sudjeluju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije