Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb Županija

Princ, Sudec, Sraka i Fiškal vlast preuzimaju 17. veljače

Na otvaranju će pjevati Colonia, a ulicama će 19. veljače prodefilirati i grobnički dondolaši, atraktivni zvončari
10. veljače 2017. u 13:06 1 komentara 629 prikaza
09.02.2017., Samobor - Predstavljanje programa 191. Samoborskog fasnika o kojem su govorili Kreso Beljak, gradonacelnik Samobora Martina Paladina, direktorica Turisticke zajednice Grada Samobora, Princ Fasnicke republike Sudec Fasnicke republike, Sraka, p
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Maske će u Samoboru preuzeti vlast u petak 17. veljače, a već sljedeći dan u 13 sati gradonačelnik Krešo Beljak predat će Princu Fašniku ključeve grada, nakon čega će se svečano proglasiti Slobodna Fašnička Republika.

U toj će državi glavnu riječ na 12 dana imati, osim poglavara kojeg na kraju Samoborskog fašnika čeka lomača, i Sudec, Sraka te Fiškal, tradicionalni fašnički likovi. Fiškal je naglasio kako je moto ovogodišnjih spelancija “Izazovi fortunu u Srakinom salunu”.

– Jer Hrvati su skloni životu na sreću i drugo im, uz naše političare, ne preostaje – dodao je, dok je direktorica TZ Samobora Martina Paladina najavila pregršt zabave za male i velike, i to na nekoliko lokacija – na Trgu kralja Tomislava, Trgu Matice hrvatske, trgu kod pošte i iza kina gdje će biti lunapark. Prvi dan Fašnika na pozornicu na glavnom samoborskom trgu popet će se Colonia, dok će se za zabavu preostale dane pobrinuti Psihomodo pop, Nina Badrić (koja pjeva 24. veljače), Opća opasnost te zadnjeg dana fašnika, 28. veljače, Prljavo kazalište.

Za djecu pripremaju i tradicionalni Srakotrk, a 19. veljače Samoborom će prodefilirati grobnički dondolaši, atraktivni zvončari. U Fašniku će ove godine sudjelovati osam mjesnih odbora, više od 2500 mališana iz dječjih vrtića, srednjoškolci, a u maskiranoj povorci predstavit će se i djelatnici gradske službe i institucija. No prije nego što dođu na samoborske ulice, najpoznatije maske Fašnika prošetat će se Arena centrom, i to sutra od 10 do 11 sati te u nedjelju od 17 do 18 sati. Najmlađima će se dijeliti samoborske krafne, a svoj će komad dobiti i odrasli u maskama.

Doris Pinčić Rogoznica i Boris Rogoznica
snimili ih
Doris Pinčić i Boris Rogoznica uhvaćeni zajedno: 'Razlog nije razvod braka'
Zabavi se
Riješi kviz i doznaj kakav si frend, a one najkreativnije Aircash daruje s 500 kuna
  • ante.oreskovic75:

    Krešo blaupunkt imati će vremena do kraja uništit HSS,i dalje jačati svoj položaj u sve jačem poštenom društvu SDP a!