Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dajte im penez!

Princ Fašnik, Princeza Sraka, Fiškal i Sudac traže sponzore

Princ Fašnik preuzet će vlast od 26. veljače do 8. ožujka
Boris Ščitar/PIXSELL
06.02.2011.
u 15:32

Iako najvažnija samoborska turistička manifestacija počinje za tri tjedna još se ne zna ovogodišnja tema, program, izvođači i nagrade

Najveća i najvažnija samoborska turistička manifestacija, 185. samoborski fašnik, počinje za tri tjedana 26. veljače, a građani, kao i potencijalni posjetitelji koji znaju da “Bedaki noriju svaki dan, a pametni samo na fašnik” još ništa ne mogu doznati o programu, temi, izvođačima, nagradama...

Iz proračuna 360.000 kn

To pitanje potegnulo se i na samoborskom Gradskom vijeću, no gradonačelnik Krešo Beljak prekjučer je samo rekao da je sve pod kontrolom i da će uskoro biti održana konferencija za medije. To “uskoro“ je zapravo 9. veljače u uredu Turističke zajednice Zagrebačke županije, a tek 15. i 24. veljače u Samoboru.

Da će se nešto događati u Samoboru najavljuju tek četiri postavljena veleplakata sa šturim informacijama. Nema ukrasa, nema letaka, nema gotovo ničega što bi najavilo manifestaciju staru 185 godina.

– Glavni razlog je kriza, koja je utjecala i na manji gradski proračun. Zbog toga su nam važni sponzori s kojima se još pregovara, a dok svi sponzori ne budu poznati, ne mogu se ni tiskati plakati i leci bez njihovih logotipa – objašnjava Diana Koller, zadužena za odnose Princa Fašnika i njegova dvora s javnošću.

Marijana Obad Slamar, v.d. ravnateljice Turističke zajednice grada Samobora, ipak zna više o fašniku.

– Grad će iz proračuna za fašnik ove godine izdvojiti 360 tisuća kuna, što je oko 20 posto manje nego prošle godine. Glavni program će se odvijati na Trgu kralja Tomislava do utorka, 8. ožujka, uz tradicionalne spelancije Princeze Srake, Princa Fašnika, Fiškala i Suca. U sklopu fašničkog programa priređuje se Etnocest: predstavljanje tradicije i gastronomije mjesnih odbora u taborima na šetnici od Samoborskog muzeja do bivših garaža ZET-a – najavljuje Marijana Obad Slamar iz samoborske Turističke zajednice.

Let3 na Halternativi

Ono što je mnogima najzanimljivija informacija vezana uz Fašnik su glazbeni izvođači. Glavni izvođači, koji će nastupati na Trgu i u velikom šatoru iza samoborskog kina još nisu poznati. Program u šatoru od otprilike tisuću kvadrata organizira zakupac javne površine, za koju je Poduzetnički centar Samobor raspisao javni natječaj. Marijana Obad Slamar otkrila nam je da je dogovoren glavni gost Halternativa fašnika za mlade, u bivšim garažama ZET-a, a to će biti Let 3. Za najmlađe maskice i ove će godine biti postavljen lunapark iza kina.

Ključne riječi

Komentara 4

SA
samborec
18:01 07.02.2011.

Jako su se rano setili. Nema veze, ove godine fašnik organizira SDP, već se buju oni snašli. Kad se sjetim prije deset godina dok nije bilo politike u organizaciji fašnika sve je bilo stoput jeftinije i bolje. Sreća da imamo Poduzetnički centar i poduzetnike Željka i Maricu. Oni nas budu spasili. Nikad u životu nisu ništa za svoje novce napravili.

RO
romitepec
18:10 08.02.2011.

Princ Fašnik i Princeza Sraka pod istragom DORH-a. Općinsko je državno odvjetništvo u Samoboru pokrenulo istragu zbog zlouporabe položaja i sukoba interesa protiv Princa Fašnika i Princeze Srake, koji stoje iza poslovnog projekta 185. samoborskog fašnika. Naime, bračni se parr sumnjiči za “friziranje” položaja i sukob interesa na samoborskom fašniku u razdoblju od 1827. do 2010. godine. Gradonačelnik Grada Samobora poručuje da bi Princ Fašnika mogao ostati bez gradskih ključeva. Težak je to udarac za samoborski fašnik. Prije svega gradski ključevi su jedan od uvjeta za redovno obavljanje poslovne djelatnosti Slobodne Fašničke Republike Samobor. Po informacijama iz ureda gradonačelnika, istraga može “i te kako utjecati na to hoće li se fašnik održati ili ne”. Od muhe rade slona Mi još uvijek ne znamo za što nas se tereti. Žalili smo se još davno, no odgovor od gospodina Suca nismo dobili. Ja ne znam kako smo mi u sukobu interesa. Jučer me zvala moja supruga Sraka i rekla mi je da je čula za optužnicu, odnosno pokrenutu istragu, no moj odvjetnik gospodin Fiškal o tome ništa ne zna – kazao je Princ Fašnika, dodajući da se, “otkad je stigao u Samobor, od muhe radi slon”. Kako kaže, taj je slučaj na sudu već 184. godine. Bajić ne želi zaoštriti situaciju S druge strane, glavni državni odvjetnik Mladen Bajić kaže da - ne želi zaoštriti situaciju. – I dalje stojim iza toga kako ne mogu prihvatiti da neki tvrde da nisu znali, a sud pokreće istrage protiv njih – komentirao je Bajić, koji inače Princa Fašnika i Princezu Sraku zbog sukoba interesa proziva od prvog fašnika 1827. godine.

XN
xnet0822
09:05 09.02.2011.

Ja sam jučer dobio poziv od UIR-a (Udruge invalida rada) za Fašnik u Samoboru imat ćemo u hotelu \"Lavica\", nadam se nagradi (prošle godine sam dobio 2. nagradu), ali ovaj put sam naučio i plesati, pa će vjerovatno biti i bolji plasman ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije