Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoro početak nastava

"Prilaz školi Marina Držića je neuređen i za učenike opasan"

8.9.2009., Zagreb - Ulica Bozidara Magovca, Travno, OS Gustav Krklec, MUP i HAK s klincima u skoli, poduka o sigurnosti u prometu.  Photo: Patrik Macek/Vecernji list
Autori: Lana Kovačević, Sandra Golemac
03.09.2014.
u 17:10


Maksimir je jedina četvrt koja je uložila u videonadzor u školama pa se djeca na taj način štite. Kamere se nalaze na 15 lokacija i koštale su 200 tisuća kuna

Uoči početka nove školske godine financijska računica podvučena je - točno 411 milijuna kuna izbrojano je iz blagajne za najmlađe sugrađane.

Problem za pješake

Iz ukupnog iznosa 61 milijun kuna utrošeno je za nabavu knjiga i radnih bilježnica koje će osnovnoškolce dočekati na klupama već prvoga dana škole, a 350 milijuna kuna uloženo je u odgojno obrazovne institucije. Tako će ove godine po prvi puta školska zvona zvoniti u tek izgrađenoj osnovnoj i srednjoj školi na Kajzerici, u naselju Iver, kao i u Sopnici Jelkovec, a kraju je privedena i temeljita rekonstrukcija Osnovne škole Pavleka Miškine.

Iako su takva ulaganja obveza Grada Večernjakovi čitatelji upozoravaju - za sigurnost djece na prometnicama uz škole nije učinjeno puno.

– Školska je godina pred vratima, a neuređena površina na uglu ulice Pile I. i Palić nasuport Sportsko-rekreacijskog centra Trnje predstavlja problem za pješake, uključujući svakako učenike obližnje Osnovne škole Marin Držić koju polaze i moja djeca– upozorava naša čitateljica, koja na riješenje ovoga problema čeka već mjesecima.

I dok će već uobičajeno prvih dana početka nastave prometni policajci upozoravati na učenike u prometu i apelirati na njihovu sigurnost kroz svoju poznatu akciju " Poštujte naše znakove", Grad ipak mora uložiti znatno veći napor za sigurnost najmlađih u sanaciji najopasnijih križanja, kao i sigurnost u školama i školskim dvorištima.

A u Zagrebu tek je jedna jedina gradska četvrt - Maksimir koja je osigurala sve škole i vrtiće - videonadzorom.

Jedini u gradu

– Zbog sigurnosti djece sve škole i vrtići u našoj gradskoj četvrti od ove školske godine bit će pod videonadzorom– poručio je Stanko Gačić, predsjednik gradske četvrti Maksimir. Kako je napomenuo kamere su postavljene na 15 lokacija, iz malih komunalnih akcija izdvojeno je 200 tisuća kuna.

Uoči početka nastave sigurnosnim mjerama podvrgnuti su autobusi svih autoprijevoznika na području županije i Grada - ukupno ih je u Zagrebačkoj županiji sedam za osnovnoškolce i 13 prijevoznika za srednjoškolce i baš svi odreda zadovoljili su, kako doznajemo, uvjete za siguran prijevoz učenika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije