Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprez!

Prijetnja đacima i pješacima! S mosta Slobode padaju kamene gromade!

15.02.2015., Zagreb - Odlomio se komad Mosta slobode i pao na kolnik ispod mosta, a vatrogasci su iz sigurnosnih razloga skinuli i ostatak.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/4
16.02.2015.
u 16:00

Iako je most sagrađen prije 55 godina, ni dan danas nema uporabnu dozvolu, a s njega komadi betona padaju godinama

Betonski blokovi teški nekoliko stotina kila srušili su se jučer na ulicu Prudi ispod mosta Slobode.

Nije to prvi put da gromade s mosta padaju na prometnu cestu kojom i djeca svakodnevno prolaze u školu.

Put do škole

Cijelom dužinom ispod mosta na većini mjesta već su se odavno urušile betonske obloge, a dva rubnjaka koja su jučer pala sa samog mosta nakon intervencije vatrogasaca uklonjena su s ceste i stavljena na hrpu na kojoj su ploče koje su pale prije. Da je stanje alarmantno, već su upozoravali stanari koji žive u ulici Prudi.

– Tim putem svakodnevno prolazi mnoštvo vozila i pješaka. Također, i veliki broj djece koja ovim putem idu ili se vraćaju iz škole. Ispod mosta svakodnevno se parkira veliki broj osobnih vozila. U više navrata bio sam svjedok kada je s mosta padala žbuka, i to veliki komadi, a da i ne govorim o rubnjaku ispod željezne ograde, koji pada u velikim komadima na cestu i pješačke staze – kazao je stanar iz ulice David Vugrin te dodao da je o svemu upozorio Gradsku upravu još u rujnu 2013. godine, no da se unatoč tome još ništa nije poduzelo.

Iz Ureda za izgradnju grada tada su im samo kratko odgovorili da o sanaciji mosta razmišljaju, a kao prevenciju postavili su tek prometni znak zabrane zaustavljanja i parkiranja.

"Svjesni smo situacije u kojoj se most nalazi te poduzimamo sve radnje kako bi se oštećeni dijelovi mosta sanirali. U planu je projekt sanacije mosta Slobode, a kada se osiguraju novčana sredstva, uvrstit će se u plan i program gradnje", piše u pismu koje su stanari dobili iz mjerodavnog ureda. Iako su im kazali i to da će u međuvremenu radnici Zagrebačkog holdinga ukloniti dijelove koji se urušavaju, kako svjedoče prolaznici, nitko se nikada nije pojavio da to i učini.

– Mislim da je krajnje vrijeme da se nešto učini. Mi znamo da novca nema, no ne može se ostati miran kada vam djeca idu u školu ispod takvog mosta s kojeg svakodnevno otpada beton. Ne tražimo velike intervencije, ali barem prevenciju. Srećom, dosad nije nitko stradao, no ako se nešto ne poduzme, moglo bi biti svašta – kazao je Dino Križnjak, jedan od stanara ulice Prudi.

Bez konkretnog plana

Most Slobode izgrađen je prije 55 godina, no ni dan danas nema uporabnu dozvolu, a kako smatra član Vijeća gradske četvrti Trnje Željko Končić, ovaj se problem stalno zaobilazi.

– Uvijek daju neka parcijalna rješenje, neka populistička, no nitko nam ne može konkretno kazati kada bi sanacije trebala početi. Navodno se planira neki treći trak na mostu radi bržeg prometa, no to su sve samo obećanja – smatra Končić.

Komentara 2

SU
SUBARU
08:44 18.02.2015.

E ovo se mora podelati.

2X
2Xgeneral
22:49 17.02.2015.

a gdje je drug pajdo kalinići ( krizna situacija ) druga matana mikija?????? riješava zemljotrese po zagrebu???? što građanima padaju blokovi betona na glavu nikome ništa. neka naruče anfibiju za duet fantastikus!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije