Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posebni ljubimci

Prije deset godina zaljubila se u tvorove - vjeverice na kofeinu

tvor (1)
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/9
15.02.2013.
u 17:40

Petra Logožar odlučila je osnovati Udrugu ljubitelja tvorova koja danas ima 46 članova

Psi, mačke, papige... uobičajeni su kućni ljubimci, a što je s tvorovima? Za članove Udruge ljubitelja tvorova – Tvorum oni su savršeni kućni ljubimci, a predsjednica udruge Petra Logožar ima ih čak osam.

– Tvorovi su posebni ljubimci, spavaju do 20 sati dnevno, ali kad su budni, ludi su kao “vjeverice na kofeinu”. Vole se zavlačiti u kutke i skupljati tamo što god nađu po stanu -objasnila je Petra navike svojih ljubimaca. Ističe da im je i kopanje pravi fetiš, a da se ne govori o grickanju.

– Sve što oko vidi, zub mora probati - kaže Petra.

Ideja osnivanja udruge za tvoroljupce nastala je iz potrebe za informiranjem, ali i udomljavanjem.

– Moj partner Aleksandar i ja zaljubili smo se u tvorove još prije 10 godina kad smo nabavili Juricu i Juru. U Hrvatskoj se nismo imali gdje informirati o njima. Pokrenuli smo forum na tu temu, a prije četiri godine odlučili osnovati i udrugu – objasnila je predsjednica Tvoruma.

Članovi udruge, kojih trenutačno ima 46 iz raznih dijelova Hrvatske, sastaju se minimalno jedanput godišnje kako bi se educirali o svojim ljubimcima, a i njima omogućili druženje sa “svojima”.

– Organiziramo piknike, edukacije o prehrani, zdravlju, ali se i brinemo o udomljavanju tvorova – naglasila je Petra Logožar ciljeve udruge.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije