Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

“Prijavite taksiste koji su vam naplatili više”

– Morali su spustiti cijene, a sada će zbog nepoštovanja oduka snositi odgovornost – poručio je Mijo Bezer, pomoćnik pročelnika za promet
01. prosinca 2010. u 16:44 15 komentara 13 prikaza
taksi
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

– Grad nije pretpostavio da se taksisti neće držati odredaba pa stoga i nemamo mehanizme za kontrolu taksista – kazao je Željko Horvat, zamjenik Davora Jelavića, pročelnika za promet. Izjavom je odgovorio na prozivke na jučerašnjem zasjedanju Skupštine, na kojoj se Milana Bandića prozivalo za činjenicu da se zagrebački taksisti ne pridržavaju odluke skupštinara, koja je predvidjela da se početna cijena taksi-prijevoza smanji sa 19 na 16 kuna, a naplata po kilometru sa sedam na šest kuna.

Kršenje zakona

– Pozivam građane s računima koji dokazuju da su platili više da to odmah prijave Tržišnoj inspekciji i Udruzi za zaštitu potrošača, kao i Uredu za promet – Zagrepčanima je poručio Horvat.

– Ako postoje dokazi za optužbe, onda se može i nešto učiniti, prije svega upozoriti Udrugu taksista da sankcionira vozače u prekršaju, dok ne uspostavimo vlastite mehanizme za kontrolu, a to neće biti lako jer se sve mora zakonski uskladiti – rekao je zamjenik pročelnika.

Žešći je bio Davor Bernardić, predsjednik zagrebačkog SDP-a, koji je poručio taksistima:

– Nitko ne smije kršiti zakon, pa tako ni taksisti niti državna tijela nadzora koja trebaju obavljati svoj posao i štititi građane.

“Neka nam ne prijete”

– Cijene taksi-prijevoznika trebaju kontrolirati prometni redari i savezni inspektori. Morali su spustiti cijene, a sada će zbog nepoštovanja odluke snositi odgovornost, najprije financijsku, a ako se prekršaji ponove, onda će se vozačima oduzeti i dozvole za rad – taksistima je zaprijetio Mijo Bezer, zadužen za promet u gradu Zagrebu.

Predsjednik zagrebačkog udruženja taksista reagirao je ljutito.

– Neka nam samo ne prijete. Inspekcijama nam se nije prijetilo ni u Jugoslaviji. Oni nemaju pojma o čemu pričaju – ljutit je bio Juraj Šnidarić, predsjednik Radio taxi Zagreba.

– Radimo punom parom na preuređenju “ura”. Izgradnja i ugradnja taksimetra traje oko sat vremena, a u Zagrebu su samo dva servisera pa računajte koliko nam treba – kaže Šnidarić. Prema njemu, odredbe Skupštine počet će se poštovati u idućih tjedan dana, do tada – oprez s cijenama!

Norveška rukometna reprezntacija
Hrvatska u finalu
Pogledajte što norveški mediji pišu nakon poraza, još ne mogu vjerovati da neće u finalni boj
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
 • snovak45:

  \"...nemamo mehanizme za kontrolu taksista – kazao je Željko Horvat, zamjenik Davora Jelavića, pročelnika za promet....\" Eto zašto cvate kriminal među taksistima ( i ne samo među njima ). Glavno da odgovorni \"rade\" svoj posao i primaju masne plaće za totalni nered.

 • Avatar ludi kekec
  ludi kekec:

  Pa ovaj Šnidarić je stvarno malouman. Bogec se čudi kako taksistima netko uopće smije SPOMENUTI inspekciju??? Jer njih se nije kontroliralo ni u Jugi!!!

 • Avatar blackula9
  blackula9:

  Taksisti su skupina monopolom zaštićenih ličkih medvjeda..ne mogu se solidarizirati s nekim tko je privilegiran.