Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMPROMIS

Prgomet i Mikulić kod Plenkovića na mirenju

Andrija Mikulić i Drago Prgomet
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
22.11.2019.
u 12:21

Napetu situaciju u zagrebačkom HDZ-u pokušali smiriti šef HDZ-a Andrej Plenković i glavni tajnik stranke Jandroković, za šefa Kluba HDZ-a u Skupštini izabran Kazimir Ilijaš

Predsjednik zagrebačke Skupštine Drago Prgomet i Andrija Mikulić, šef zagrebačkog HDZ-a i glavni državni inspektor, u ponedjeljak su bili na sastanku s Andrejem Plenkovićem, šefom HDZ-a, i Gordanom Jandrokovićem, glavnim tajnikom stranke, kako bi se pokušala smiriti situacija u gradskom HDZ-u, a posebice napeti odnosi između Prgometa i Mikulića.

Razmjenjuju udarce

Plenković i Jandroković arbitrirali su između dvojice najistaknutijih zagrebačkih HDZ-ovaca koji su komunikaciju sveli na prepucavanje e-mailovima, a pod njihovim utjecajem dogovoreno je kompromisno rješenje, odnosno da novi šef Kluba zastupnika HDZ-a u Skupštini bude Kazimir Ilijaš, šef Odbora za Statut, Poslovnik i propise.

Podsjetimo, prvi udarac Mikulić je Prgometu i vodstvu HDZ-a zadao kada su zagrebački HDZ-ovci minirali izbor Mislava Hermana za novog šefa Kluba zastupnika HDZ-a u Skupštini. Time je Mikulić pokazao da Plenković ne kontrolira gradski HDZ jer je za šefa Kluba izabran Ivan Kujundžić koji je prekjučer, nakon samo tri tjedna na toj funkciji podnio ostavku. U osebujnom pismu objasnio je motive ostavke, “u tri tjedna ništa pozitivno nije se dogodilo oko konstituiranja Kluba...”, a izgleda da su ga na ostavku iz vodstva HDZ-a prisilili jer on nije bio njihov prijedlog. Ni Prgomet nije ostao dužan, pa kao šef Skupštine intenzivno obilazi teren, ali navodno se pri posjetima gradskim četvrtima nije svaki put najavio HDZ-ovim predstavnicima lokalne vlasti.

Da su odnosi između Mikulića i Prgometa narušeni, svjedoči upravo to što se dopisuju e-mailom, pa se tako u prvom e-mailu Prgomet obratio Mikuliću sa zahtjevom da organizira izbor predsjednika Kluba zastupnika, podsjetio ga je da četiri mjeseca nije bio sazvan Gradski odbor zagrebačkog HDZ-a itd. Mikulić mu je u svojem pismu uzvratio da Prgomet kao šef Skupštine za svoje izaslanike bira ljude koji nisu članovi HDZ-a te da se lokalnim HDZ-ovcima i ne javlja kada obilazi teren.

U posljednjem pismu, koje je objavio Večernji list, Prgomet je od Mikulića zatražio da zaustavi rasprave u kojima se implicira da je on kao šef Skupštine napravio nešto nečasno ili kriminalno kada je riječ o amandmanima na GUP. Pismo je Prgomet zaključio riječima da će u suprotnom morati zatražiti pravnu i političku zaštitu.

Prgomet se povlači?

Naknadno je Večernji list objavio da Prgomet razmišlja i o ostavci na mjesto predsjednika Skupštine jer će postati član Američke kirurške akademije te postoji mogućnost da se u potpunosti posveti medicini i znanosti. Konačnu odluku donijet će nakon Nove godine. Izgleda da je otpala opcija da se Prgomet kandidira za predsjednika zagrebačkog HDZ-a, ali od te ideje ne odustaje Mikulić...

Komentara 5

LU
Lui
14:09 22.11.2019.

Čestitke gospodinu Ilijašu!

KO
Kokoiduhovi
19:40 22.11.2019.

Ma dno dan, a trebali su pozvati onog svog Đakića da se valja po hodnicima, tak da budu kompletni. A kaj se tiče struke i politike; nikad mi nije bilo jasno što liječnik radi u politici, jer to je i zvanje i poziv, koje traži cijelog čovjeka. Uz to se nemreš baviti politikom. Ako se baviš, ode liječništvo u ništa.

MA
MateBobanheroj
17:00 22.11.2019.

Poštujem Mikulića i Prgometa, iz čistog razloga što su raskrinkali Hasanbegovićeve promuslimanske namjere. Dok je Prgometa i Mikulića u HDZ-u, ima nade i za nas Hrvate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije