Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za čišći grad

Premaz za fasadu kao spas od grafita

24.03.2015., Zagreb - Tvrtka Cisto demonstrirala je uklanjanje grafita s procelja zgrada bez ostecivanja fasade. Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filic/PIXSELL
25.03.2015.
u 07:15

Gradski zastupnici u četvrtak će razmatrati prijedlog akcijskog plana borbe protiv grafita u kojem se kao način sprečavanja šaranja po zidovima predlaže i premaz koji ide na fasadu s kojeg se potom grafiti jednostavno operu vodom pod pritiskom.

– Cijena čišćenja grafita je od 90 do 120 kuna po kvadratu, a cijena premaza 28 do 56 kuna po kvadratu. Nakon premaza grafit mogu isprati i sami stanari – kazao je Josip Željko Đurinek, vlasnik tvrtke Čisto koja se bavi uklanjanjem grafita.

U akcijskom planu se predlaže premaz u visinu do tri metra pa bi stanari zgrada u nizu u centru grada duljine 10-ak metara za premaz koji im jamči čistu fasadu trebali izdvojiti manje od 2 tisuće kuna.

Komentara 5

MI
Miconja
09:54 25.03.2015.

Po mojem mišljenju bolje riješenje za dugotrajnu zaštitu fasada je od tvrtke Antigrafiti-centar. Njihovo sredstvo je trajno (ne otpada prilikom uklanjanja grafita) i traje puno puno duže za istu cijenu (garantiraju 20 godina zaštite). Što se tiče sredstava za uklanjanje grafita sa nezaštićenih površina nemam zamjerke.

FN
Fr@njo
12:11 25.03.2015.

Bubalo, a tebi nije sinulo, da napises, da s e pokrene javni krik , vapaj, u medijima , skolama, u obitelskom krugu, da se taj balkanski primitivzam iskorijeni, ako ne milom, onda socno po djepu.

LJ
ljutko
21:01 25.03.2015.

one koji šaraju po fasadama treba kazniti i da sami to očiste

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije