Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikati i Uprava

Pregovori u završnici – u Holdingu ipak “kresanje” jubilarne nagrade

'otvoreno....zagreb...........29.03.2005. ilustracija za novac , hr kune foto: IGOR KRALJ'
Igor Kralj/Pixsell
13.09.2012.
u 09:28

Sindikati će najvjerojatnije popustiti pod prijetnjom uprave o raskidu kolektivnog ugovora i pristati na manja prava

Pregovori o smanjenju materijalnih prava više od 12 tisuća zaposlenih u Zagrebačkom holdingu između sindikata i uprave privode se kraju nakon osmomjesečnog neuspješnog nadmudrivanja dviju strana, u kojima će, čini se, ipak sindikati popustiti. To znači najvjerojatnije “kresanje” u prvom redu jubilarnih nagrada, za koje uprava zagrebačke megatvrtke godišnje izdvaja 50 milijuna kuna. No o vrućoj završnici, kojoj je prethodila prijetnja uprave otkazivanjem kolektivnog ugovora o radu – koji se smatra jednim od najkvalitetnijih u Hrvatskoj, uz ostalo, i zbog brojnih povlastica koje osigurava zaposlenicima, primjerice i naknadu za rad na propuhu – obje strane uporno šute.

– Sukladno protokolu o pregovorima, uprava neće jednostrano komentirati tijek pregovora – istaknuo je Dušan Viro, direktor korporativnih komunikacija Holdinga. S druge strane, svjesni posljedica koje mogu uslijediti otkazivanjem kolektivnog ugovora, donedavno čvrsto zbijenih stavova, posebice oko “jubilarke”, sindikati su pristali su na štednju.

– Ta smanjenja bit će realizirana tek iduće godine jer smo za ovu godinu već dijelom isplatili regres te jubilarne nagrade – objasnio je Darko Kleinberger, predsjednik Koalicije sindikata Holdinga, ističući kako se i od uprave očekuje smanjenje troškova – da ne bude zapošljavanja po stranačkoj liniji, da se ne kupuju novi automobili te da smanje troškove reprezentacije.

Komentara 2

DO
doktorica
10:25 13.09.2012.

jubilarne nagrade,šta je to?!

DU
Dudek
12:26 14.09.2012.

Što im ukida jubilarne nagrade? Tko je više krao taj je više dobivao. Umro rad umro trud neka pošteno radi tko je lud. Holdind je politička Banka SDP-a a mi smo ovce koji oni šišaji svakog mijeseca. Ne pitaju jelii ovci zimi hladno. Živjelo partislo kumstvo, veza i prijateljstvo s plačenim banketima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije