Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
njega zubi

Predstavom se bore protiv karijesa kod djece

zubar
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
23.03.2015.
u 08:00

Miro Hanževački, novi ravnatelj Doma zdravlja Zagreb - zapad pokrenuo neobičnu preventivnu akciju

Nebriga za zdravlje zubi učinila je svoje pa Hrvati danas imaju do osam puta više karijesa, plombi i izvađenih zuba u odnosu na zapadne zemlje. Na alarmantno stanje upozorio je Miro Hanževački, novi ravnatelj Doma zdravlja Zagreb zapad koji je nedavno pokrenuo veliku preventivnu akciju.

– Obilazimo dječje vrtiće i staračke domove, a uz pregled djecu podučavamo i što moraju činiti da bi zube očuvali zdravima – kazao je Hanževečki. Jedan je od načina kao da senzibiliziraju djecu, ali i njihove roditelje predstava "Zdravi zubi su najjači". Prva u nizu odigrana je u subotu u Domu zdravlja, u Prilazu Baruna Filipovića.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Djeci je kroz predstavu približena opasnost koja prijeti zubima od zločestih bakterija i važnost njihova pranja četkicom kako bi bili zdravi i snažni. Nakon predstave stomatolozi su na umjetnim zubima djeci pokazivali pravilan način pranja zubi.

Predstavu će ponoviti i u ovu subotu u 10 sati na koju su pozvani svi roditelji s malom djecom. Hanževečki je pojasnio da je Vlada prošli tjedan donijela Strategiju zaštite oralnog zdravlja koja je važna kako bi se nešto poduzelo da se zaustavi crna statistika.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Pozvao je sve građane, naročito roditelje male djece, da odu kod svog stomatologa i počnu voditi brigu o zdravlju zubi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije