Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Predstavljene aplikacije koje pomažu djeci u komunikaciji

Projekt ICT-AAC podrazumijeva aplikacije koje predškolskoj i školskoj djeci olakšavaju učenje slova, brojki, životinja, biljaka i slično
12. veljače 2015. u 15:54 0 komentara 619 prikaza
Predstavljanje projekta
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Završni Diseminacijski skup projekta ICT-AAC, odnosno, kompetencijske mreže zasnovane na informacijsko-komunikacijskim tehnologijama za inovativne usluge namijenjene osobama sa složenim komunikacijskim potrebama, održan je danas u auli Rektorata Sveučilišta na Trgu maršala Tita. Riječ je, naime, o aplikacijama koje predškolskoj i školskoj djeci olakšavaju učenje slova, brojki, životinja, biljaka i slično, a projekt provode četiri fakulteta i to Fakultet elektrotehnike i računarstva, Edukacijsko-rehabilitacijski, Grafički i Filozofski fakultet.

Koordinator projekta, profesor Vedran Podobnik, istaknuo je kako je projekt pokrenut prije gotovo dvije godine, a istraživanja su rezultirala razvojem mnogih usluga i aplikacija usmjerenih na dva glavna područja: edukaciju i komunikaciju.

Koriste se u radu s djecom mlađe predškolske dobi sa složenim komunikacijskim potrebama, u radu s odraslim osobama nakon traumatskih ozljeda mozga i cerebrovaskularnog inzulta, ali i za rad s djecom starije predškolske i mlađe školske dobi kod usvajanja vještina koje prethode čitanju, pisanju i računanju.

Vrijednost projekta je gotovo 770 tisuća eura, što je većinom sufinancirala Eurospka unija.

Podsjetimo, projekt ICT-AAC predstavljen je i na Večernjakovoj izložbi "Volim matematiku" u Klovićevim dvorima koja traje do 15. ožujka, a koju je do sada posjetilo čak 25 tisuća ljudi.

>> Volim matematiku

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.