Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Predstavljen prvi E-udžbenik koji je izdalo Zagrebačko veleučilište

– Ovaj je udžbenik dobitak za medicinu i kirurške discipline – rekao je akademik Zvonko Kusić
16. ožujka 2017. u 17:28 1 komentara 1838 prikaza
Krešimir Rotim, Bojan Biočina i Danko Vrdoljak
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

U Muzeju Mimara predstavljen je udžbenik Kirurgija, čiji su autori Danko Velimir Vrdoljak, Krešimir Rotim i Bojan Biočina. Prvi je to E-udžbenik koji je izdalo Zagrebačko veleučilište, a na 700 stranica, kažu autori, studentima je olakšano razumijevanje gradiva iz najvećeg kolegija. 

- Namjera nam je bila objediniti znanstvene tekstove kako bi studentima omogućili lakše svladavanje gradiva - kazao je Rotim.

– Ovaj je udžbenik dobitak za medicinu i kirurške discipline – rekao je akademik Zvonko Kusić, koji je promotor udžbenika naglašavajući kako su ga radili ljudi koji su imali veliki utjecaj na razvoj modernog hrvatskog zdravstva.

>> E-udžbenici su dostupni, ali ih u školi ne koriste

>> Tiskan prvi sveučilišni udžbenik o nogometu

Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland
KAKAV MAJSTOR
VIDEO Jeste li primijetili ovaj detalj? Evo što je Luka Modrić napravio prije gola
Zdravstveno osiguranje
Dopunsko, dodatno ili oboje? Ovo su razlike u dobrovoljnim zdravstvenim osiguranjima koje morate znati
  • ludjacki_razuman:

    Besplatan poklon-prijedlog cijenjenoj vladi i ministru obrazovanja (takav kakav jest..) kako zakoračiti u 21. stoljeće: razdvojite sadržaj udžbenika od tiska istog. Zatim raspišite javni natječaj za te DIGITALNE udžbenike - plaćene samo jednom! - a onda prepustite učenicima da slobodno ... prikaži još! preuzimaju i dijele te udžbenike na svojim kompjuterima i tabletima i kad bude trebalo ispravljati greške u tekstu ili promijeniti koju ilustraciju, ne treba tiskati novih 20000 primjeraka, nego samo ažurirati digitalnu verziju i opet je staviti učenicima na raspolaganje. Cijena? Nula kuna za vladu, ali treba stati na žulj izdavačima kojima je draga zarada po svakom primjerku tiskanog udžbenika...