Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Predstavljanje rada udruge Psi pomagači

Pozivamo vas da nam se pridružite na predstavljanju rada udruge Psi pomagači 24. 04. 2017. u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, Ćirilometodska 5, Zagreb
04. travnja 2017. u 15:45 197 prikaza
Psi pomagači
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/2

Udruga Psi pomagači neprofitna je organizacija koja provodi educiranje i certificiranje voditelja i stručnih voditelja pasa pomagača te preko predavanja i radionica za stručne suradnike i javnost širi uključenost pasa pomagača u društveno korisne aktivnosti. Voditelj i njegov pas pomagač čine tim koji se nakon završene edukacije uključuje u terapijske, odgojne, obrazovne i druge aktivnosti s različitim korisnicima, najčešće s djecom s teškoćama u razvoju (intelektualnim teškoćama, autizmom, cerebralnom paralizom, kroničnim oboljenjima), s djecom i mladima s poremećajima u ponašanju (zlostavljanom, napuštenom ili psihički oboljelom djecom).

Uključivanjem psa pomagača u terapijske aktivnosti iz zamorne i frustrirajuće situacije dijete ulazi u jednu zanimljiviju, prirodniju i opušteniju situaciju, u kojoj naglasak nije na ponavljanju istih vježbi već na interakciji sa psom i terapeutom. Svoje vrijeme i teškoće dijete dijeli s prijateljem (psom) koji nema očekivanja, predrasuda niti razočaranja. Budući da se djeca razvijaju kroz igru u interakciji s okolinom, ovakav je pristup puno učinkovitiji za razvoj djeteta. Iskreno vjerujemo u ono što radimo i rado odvajamo svoje slobodno vrijeme kako bismo pridonijeli civilnom razvoju lokalne, ali i šire zajednice.

Udruga poštuje bioetičke, stručne i zakonske norme o zaštiti životinja u Republici Hrvatskoj. Svojim radom pokazujemo kako je dobrobit i kvaliteta života pasa koji se uključuju u aktivnosti jednako važna kao i beneficije za korisnike.

Udruga je članica krovne međunarodne organizacije Animal Assisted Intervention International (AAII).

Na ovom javnom događaju predstavit ćemo rad udruge od osnivanja početkom 2014. te će suradnju u proteklih godinu dana predstaviti četiri suradnika Udruge: Knjižnice Grada Zagreba, Dom za djecu Zagreb u Nazorovoj, Centar za autizam, udruga iLab - udruga za habilitaciju djece s teškoćama. Na događaju svi zainteresirani mogu dobiti više informacija o mogućnosti uključivanja u rad naše udruge te sve druge informacije vezane uz pse pomagače.

Program događaja:

18-18.45 Predstavljanje rada Udruge i izlaganja suradnika uz video/foto prikaze rada

18.45-19.00 Interakcija psa pomagača i jednog korisnika pod vodstvom Tee Selaković, prof. reh.

19.00-19.30 Neobavezno druženje i informacije zainteresiranima

Pozivamo vas novinare da obavijestite javnost o predstavljanju rada Udruge te pomognete u osvještavanju javnosti o beneficijima uključivanja pasa pomagača u spomenute aktivnosti, što se u Hrvatskoj još smatra nekonvencionalnim. Molimo da svoj dolazak potvrdite kako bismo vam na vrijeme omogućili pristup svim sadržajima događaja.

Više o radu Udruge možete pratiti na www.psipomagaci.hr

vraćamo sat
Noćas počinje zimsko računanje vremena: Evo što se još mijenja
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima