Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluke

Predškolu u Samoboru roditelji neće morati plaćati

samobor
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
13.07.2014.
u 11:00

Na 10. sjednici gradskog vijeća Samobora donesene su nove odluke koje će razveseliti roditelje s malom djecom.

Samoborsko gradsko vijeće na 10. sjednici u četvrtak jednoglasno je prihvatilo svih 14 točaka dnevnog reda. Vijećnici su tako prihvatili izmjene Odluke o gradskim porezima, kojom je određeno da bi poslove utvrđivanja, naplate, ovrhe, nadzora i evidencije gradskih poreza trebala obavljati novoosnovana Referada za naplatu prihoda i javnu nabavu, i to za porez na kuće za odmor, porez na tvrtku ili naziv i porez na korištenje javnih površina.

– Ne uvode se novi nameti. Također, Grad Samobor, unatoč mogućnosti ne želi uvesti prirez – rekao je pročelnik za financije Željko Radovanić. Određen je i način upravljanja, financiranja i nadzora nad 187 nerazvrstanih cesta za koje je Samobor zadužen, a odlučili su i preuzeti i održavanje groblja te prijevoz pokojnika u Svetu Nedelju, dok će sve poslove obavljati Komunalac Samobor.

Prihvatili su i odluku o osnivanju Savjeta mladih, a novi saziv češće će se sastajati s gradonačelnikom Krešom Beljakom. Prihvatili su i izmjene i dopune odluke o mjerilima za utvrđivanje visine roditeljskih uplata za vrtiće, pa su u odluci propisali da je program predškole besplatan.

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
13:14 14.07.2014.

nije ni čudo kaj svi hrle u samobor ak tamo nema prireza...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije