Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napao je nekoliko ljudi

Predivne vijesti iz Dumovca: Nakon tri godine, pas Otto spreman je za udomljavanje

Foto: Azil Dumovec
1/3
20.05.2022.
u 15:11

Ako biste željeli udomiti Otta, javite nam se, ali molimo vas za razumijevanje jer ćemo njegova udomitelja, štiteći njegove interese, odabirati s velikom pozornošću, poručili su iz Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba Dumovec

Predivne vijesti stigle su danas iz Azila Dumovec, a tiču se psa Otta, koji je prije tri godine napao i izgrizao petero ljudi. Nakon tri godine socijalizacije, javili su u Dumovcu, spreman je za dobiti svoje ljude i otići iz Dumovca. 

Prije tri godine, podsjetimo, Otto je bio pas za kojeg se njegovi ljudi nisu propisno brinuli. Slučaj je izazvao veliku medijsku pažnju, no iako se Otta planiralo usmrtiti, on je srećom ipak završio u Dumovcu na socijalizaciju. Koja je, javljaju u skloništu, završila vrlo uspješno. 

Foto: Azil Dumovec

 

- Otto je upravo na Bundeku uspješno položio test socijalizacije pri Hrvatskom kinološkom savezu, a prije nekoliko je tjedana u pratnji naše trenerice pasa Marije Ferenček s odličnim uspjehom položio BH/VT test - ispit za psa pratitelja s testom ponašanja i ispit stručnosti za držatelja psa. Iako smo znali da će Otto danas test života polagati na mjestu gdje su zbog FloraArta tisuće ljudi, vjerovali smo u njega! I pokazao je da smo to činili s razlogom. 

Otto je sada novi pas, a upravo je Marija koja je s njim sustavno radila godinama, najzaslužnija za njegov preobražaj.
Podsjetimo, zbog napada na ljude Otto je trebao biti uspavan, no uz našu volju da preuzmemo skrbništvo nad njim, te da ga pokušamo socijalizirati, i uz potporu građana, Državni je inspektorat donio odluku kojom je Otto dobio priliku za socijalizaciju i školovanje.


Budući da prvi vlasnici Otta nisu odgajali na odgovarajući način, znali smo da je pred nama mnogo posla. Jedan od najvećih problema bio je taj što Otto nije znao kako reagirati kad bi se nečega preplašio. Ljude bi pritom napadao iz straha, a ne iz agresivnosti. Zato je trebao naučiti kako da se kad osjeti strah, obuzda.
U radu s Ottom bilo je boljih, ali i težih dana, no ni u jednom trenutku nismo očajavali niti imalu namjeru od njega dići ruke. Pomirili smo se s činjenicom da je rad s Ottom maraton, a svaka prepreka koju smo na tom putu svladavali, donosila nam je veliko zadovoljstvo – kazali su u Dumovcu te poručili da će pomno birati Ottovog budućeg vlasnika. 

- Ako biste željeli udomiti Otta, javite nam se, ali molimo vas za razumijevanje jer ćemo njegova udomitelja, štiteći njegove interese, odabirati s velikom pozornošću – poručili su. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije