Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
donacija amexa

Prava pomoć za roditelje djece oboljele od malignih bolesti

help desk klaićeva (1)
Foto: Privatni album
1/4
22.05.2013.
u 13:58

Donacija vrijedna 75.000 američkih dolara omogućila osnivanje prijeko potrebnog help deska u Klaićevoj bolnici

Roditelji i djeca oboljela od malignih bolesti u Klinici za dječje bolesti Zagreb odsad na raspolaganju imaju help desk. Na njemu mogu dobiti kvalitetne pravne, socijalne i razne druge savjete, primjerice kako steći status roditelja-njegovatelja, pravo na bolovanje, na osobnu invalidninu, dječji doplatak, smještaj majke uz dijete i brojne druge.

Osnivanje help deska omogućila je donacija Zaklade American Expressa u iznosu od 75.000 američkih dolara udruzi Ljubav na djelu. Predstavnici American Expressa posjetili su Zagreb kako bi obilježili osnivanje i rad help deska.  Vrijednost ovog projekta udruge „Ljubav na djelu“ prepoznata je u suradnji s PBZ Cardom, izdavateljem American Express kartica u Hrvatskoj.

- Veliku potrebu za ovakvom vrstom pomoći najbolje potvrđuje činjenica da godišnje imamo oko 60 novih slučajeva oboljele djece, koja se najčešće liječe upravo u Klinici za dječje bolesti Zagreb, što podrazumijeva oko 120 roditelja kojima su potrebne brojne informacije, uključujući i znatan broj njih koji ne dolaze iz Zagreba te, u tim teškim trenucima za njihovu obitelj, suočavaju se i s dodatnim problemima kao što je snalaženje po gradu, organizacija prenoćišta te brojne nepoznanice vezano uz samu bolest kao i načine ostvarivanja njihovih prava, u čemu im upravo ovaj help desk pomaže, istaknula je Ljiljana Vuletić, predsjednica udruge  Ljubav na djelu. 

- Naš pristup pomaganju drugima i izgradnje American Expressa kao dobrog, uzornog građana potvrđuje našu brigu i namjeru da služimo i pomažemo zajednici u kojoj poslujemo te smo tako prepoznali i „Ljubav na djelu“ i njihovu odlučnost da pomažu onima koja je pomoć najpotrebnija. Kao naš dugogodišnji partner, PBZ Card je pomogao u identificiranju važnosti projekta help desk neprofitne udruge „Ljubav na djelu“, koja je uspješno prošla vrlo strog selekcijski postupak te je nagrađena donacijom Zaklade American Expressa. Zadovoljan sam da help desk u Klinici za dječje bolesti Zagreb već ostvaruje vrlo dobre rezultati dajući svu potrebnu podršku roditeljima i djeci tijekom njihovog boravka u bolnici,  istaknuo je Peter Wright, izvršni potpredsjednik kartičnih usluga za Europu, Bliski istok i Afriku te direktor za Premium proizvode, benefite i komunikaciju te globalnu poslovnu mrežu American Expressa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije