Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
deseto izdanje

Požurite na VegeSajam: Čekaju vas veganski ćevapčići, burgeri, palačinke...

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
15.06.2021.
u 12:53

Većina izlagača VegeSajma bit će prisutna i na ZeGeVege festivalu 3. i 4. rujna.

Mirisi ćevapčića, burgera, palačinki, warpova... mame Zagrepčane na Jelačićev trg gdje se danas do 20 sati održava jubilarni deseti VegeSajam. A može se ondje, uz hranu, naći i sve od kozmetike do veganskih cipela te proizvoda od konoplje.

Dakle, na desetak štandova koji se ondje nalaze ima za svakoga ponešto, a usto se na sajmu ne koristi jednokratna plastična ambalaža ni vrećice. Cilj je poticanje svih posjetitelja da svojim načinom života i prehrane ostavljaju što manji ekološki otisak. 

"Na prikladno odmaknutim štandovima, radi sigurnosti posjetitelja, izlagači nude svoje inovativne biljne proizvode od kojih izdvajamo i preporučujemo: veganske kobasice, kulen, ćevapčiće, lava burger, zelene kekse s algama i sirove kolače, pesta od mediteranskog bilja, namaze od češnjaka, džem od ljubičastog luka, bezglutenske proizvode, veganske prirodne dezodoranse i šampone s bućinim uljem. Posjetitelje će ‘izuti iz cipela’ i to što se mogu opskrbiti i nepromočivom obućom od prirodnih materijala kakve nosi i Darko Rundek", kažu organizatori iz udruge Prijatelji životinja.

Red se najviše stvorio oko štanda restorana Oaza Joyful Kitchen gdje na licu mjesta prave, među ostalim, sočne lava burgere i wrapove za koje posjetitelje kažu kako nema razlike od onih verzija s mesom. Većina izlagača VegeSajma bit će prisutna i na ZeGeVege festivalu 3. i 4. rujna.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
23:13 15.06.2021.

Čevapi su od mesa - Burger je burger zbog mesa - to je kao da bi bicikl zvao autom - auto bez motora i 2 kotača :) Neka budu kreativni i izmisle nova imena!

PP
Pucvala_premium.2
06:36 16.06.2021.

Opsezna studija americke lijecnicke komore , dokazala je da dijeca vegana imaju manju inteligenciju te su podloznija neouropsihickim bolestima , razlog je manjak folne kiseline u trudnoci , isto tako v3ganska prehrana nije dobra za djecu zbog potrebe za proteinima i enzimima zivotinjskog porijekla , zasto su zivotinje koje jedu meso inteligentnije od biljojeda ali isto tako zivotinje svejedi zive duze , zato je ravnoteza bitna u prehrani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije