Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ozlijeđeni u nevremenu

Požeške ptice spašavaju u oporavilištu ZOO-a

vrane
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/3
30.06.2021.
u 12:41

U oporavilištu za divlje životinje u Zoološkom vrtu trenutačno je 67 gačaca, ptica sličnih vranama, a veterinarska ekipa ulaže nadljudske napore kako bi ih spasila.

Već nekoliko dana neumorno operiraju ptice te im daju antibiotike i sredstva protiv bolova kako bi spasili što više gačaca koji su ozlijeđeni u nevremenu u Požegi. U oporavilištu za divlje životinje u Zoološkom vrtu trenutačno je 67 gačaca, ptica sličnih vranama, a veterinarska ekipa ulaže nadljudske napore kako bi ih spasila.

29.6.2021., Zagreb - Vrane iz Pozege koje su ozlijedjene za vrijeme olujnog nevremena lijece se u zagrebackom zooloskom vrtu. photo: Davorin Visnjic/PIXSELL
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL/Privatna arhiva

– Iako dajemo sve od sebe, priroda je u mnogo takvih slučajeva neumoljiva. Sada držimo fige da što više ptica preživi ovaj tjedan – kaže Ingeborg Bata, veterinarka u ZOO-u. Gačci su u oporavilištu podijeljeni prema težini ozljeda u dvije skupine. Oni s najtežim ozljedama, kojima su zbog prijeloma amputirani vrhovi krila, zbog takvog se invaliditeta neće moći vratiti u prirodu pa će ostati živjeti u udruzi za zaštitu životinja AWAP. Lakše ozlijeđeni u prirodu bi pak mogli biti vraćeni za nešto više od mjesec dana.

– Kolege iz terenske ekipe Skloništa u Dumovcu krenuli su odmah po ptice, a oporavilište se pripremilo za prihvat i trijažu životinja. Kad god je potrebna pomoć divljim životinjama u bilo kojem dijelu zemlje, tu smo da djelujemo savjetom ili konkretnom akcijom – ističe Damir Skok, ravnatelj ZOO-a.     

Komentara 2

DU
Deleted user
13:52 30.06.2021.

A ozlijeđene žohare ne spašavate?

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
13:28 30.06.2021.

Evo pogledajte na youtubu" crow eats lambs ayes" , Farmeri imaju dozvolu ubijati vrane , a kod nas ih spasavaju nasim novcem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije