Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
parkiranje

Površina oko zgrade je naša, grad ju je prisvojio

dundović
Željko Hladika/Pixsell
13.01.2011.
u 17:01

Stanari velikogoričke zgrade u Ulici Slavka Kolara već godinama vode bitku zbog parkirališta napravljenog na okolnom zemljištu koje istodobno svojataju i stanari i Grad Velika Gorica

Zbog tridesetak tisuća kuna Milanu Dundoviću prijeti ovrha, a s VG Komunalcem već je na sudu upravo zbog neplaćanja kazni koje je zaradio neplaćanjem parkirališta  ispred svoje zgrade. Iako se tamo nalazi gradsko parkiralište koje se naplaćuje, prema riječima Dundovića, predstavnika stanara zgrade u Ulici Slavka Kolara br. 4, ta površina pripada zgradi. To nam je dokazao i dokumentima u kojima je navedeno da je sporna površina u knjigama navedena kao požarni put zgrade, koji mora biti slobodan.

Šahtovi na parkiralištu

– Na parkirališnim mjestima nalaze se šahtovi, a to ne smije nikako biti tako. Imali smo poplavu u podrumu, a nismo mogli do šahta jer je tu bio parkiran auto. Isto tako, autu nismo mogli ništa, jer je bio ispravno parkiran – kazao je Milan Dundović, koji uime stanara već godinama pokušava istjerati pravdu.

Sporno je parkiralište, kaže Dundović, dok je u gradonačelnikovoj fotelji sjedio Tonino Picula, bilo vraćeno stanarima, a kasnije je ponovno pretvoreno u gradsko parkiralište.

Osim toga, s obzirom na to da je parkiralište često puno, vozila koja dostavljaju robu u trgovine u prizemlju zgrade uglavnom stoje na pločniku, ispred zgrade.
– Oni su preteški, pa pucaju pločice, a savijaju se i cijevi ispod zemlje, pa često nastaju poplave u trgovinama – ljutit je Dundović.

Čestice pripadaju Gradu

Iako smo najprije upit uputili u Komunalac, direktor Komunalca Josip Kolarec rekao nam je tek da oni parkirališta postavljaju na površinama koje im dodijeli Grad Velika Gorica.
– Uvidom u zemljišne knjige parkiralište nalazi se na parcelama koje su u vlasništvu Grada Velike Gorice – odgovorila nam je glasnogovornica gradonačelnika, Elizabeta Stipetić.

No, ovu je tvrdnju Dundović proglasio neistinitom.
– To je laž. Oni su to zemljište prisvojili, jer u papirima piše da su stanari vlasnici - uvjerava Dundović.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Gustav
Gustav
21:32 13.01.2011.

Ima jos takvih površina koje pripadaju stanarima zgrada a uredno grad naplaćuje parking npr. M,Magdalenića 1 dvorište kod supersport kladionice !!!

Avatar Gustav
Gustav
08:52 15.01.2011.

Goričani koji ste vi papci šta nemate nikakvih komentara na ovaj članak !? Ja sam do nedavno živio u Gorici pa me smetaju neke nepravilnosti u tom gradu a šta je sa vama !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije