Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napokon restauriran

Povratak 'Pimpeka': Vraćen kip Bacača diska u Maksimir

bacac diska,kip,maksimir,portal (1)
Foto: Zomislav Miletić/PIXSELL
1/3
01.03.2013.
u 21:36

Skulptura je na križanje Maksimirske ceste i Svetica trebala biti vraćena prije dva mjeseca, ali nije bila dovršena obnova

Bacač diska, koji je u prosincu prošle godine uklonjen s križanja Maksimirske ceste i Svetica, nakon restauracije vraćen je na svoje mjesto.

Skulptura, među Zagrepčanima poznata i kao “Pimpek”, na Maksimir je postavljena 1957. godine, a sada će, nakon dva i pol mjeseca, ponovno “promatrati” građane na Maksimiru.

– Zbog dotrajalosti i napuknuća Bacač diska morao je biti odnesen na restauraciju kako ne bi pao s postamenta i time se još više oštetio – rekao je pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Davor Jelavić kad su Bacača diska micali s Maksimira. Tada je obećao da će ga vratiti do Nove godine.

Kako je pročelnik Jelavić objasnio, treba vremena kako bi se takva skulptura obnovila te je to razlog što nije vraćena na mjesto prije dva mjeseca, kako je bilo rečeno.

Skulptura znamenitog kipara Vanje Radauša dobila je, osim novog izgleda, i novo postolje.

>>Kamo je nestao \'Pimpek\'? Poznata skulptura više nije u Maksimiru

Komentara 18

Avatar m_m
m_m
22:20 01.03.2013.

Kaj ak Tomica vidi pimpek?

LO
Louie
22:40 01.03.2013.

Majstori su trebali napraviti to malo bolje. Bosanskog pinpeka da zagorke imaju sta vidjeti.

DU
Deleted user
21:59 01.03.2013.

kao simpatizer udruge grozd tražim da se spomenik ukloni zbog lošeg utjecaja na mladež

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije