Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apsurdna gradnja

Potporni zid od 3 milijuna kuna za mali i jeftin montažni vrtić

Područni objekt dječjeg vrtića Petar Pan, Lendavska ulica, Graberje (1)
Goran Stanzl/PIXSELL
27.08.2011.
u 13:19

Područni objekt vrtića "Petar Pan" u Graberju na kraju je koštao oko 7 milijuna kuna te je troškovnik mijenjan više puta

Podružnica vrtića “Petar Pan” u Lendavskoj ulici u Graberju, u kojoj su smještene tri odgojne skupine, mogla bi biti najskuplji montažni vrtić te veličine ikad sagrađen u gradu. Projekt je od planiranih dva milijuna kuna u 2007. godini dosegnuo plafon od oko 7 milijuna potrošenih kuna. Sam vrtić stajao je više od tri milijuna kuna, jednako koliko i – potporni zid objekta.

Stranački kolege iz SDP-a

Izvođač radova bila je Trešnjevka gradnja, danas posrnula tvrtka protiv koje se vode mnogobrojne parnice i čiji su računi blokirani, a vlasnik joj je Vjekoslav Brundić, stranački kolega esdepeovaca gradske četvrti Črnomerec.

Podsjetimo, vrtić je sagrađen 2009. na inicijativu Vijeća gradske četvrti Črnomerec i iz Plana malih komunalnih akcija. Bio je to prvi montažni vrtić u gradu i najavljivali su ga kao najjeftiniji... Predsjednik Vijeća Dragan Korolija Marinić (SDP) tada je, kao i danas, objašnjavao da zid debljine i dubine pet metara štiti od uklizavanja vrtića.

– Vrtić je ‘usječen’ u brdo – kaže Korolija Marinić.

Na pitanje zašto je uopće građen na potencijalnom klizištu te kako to da se tek tijekom gradnje saznalo za opasnost, ustvrdio je kako ni on ni kolege vijećnici nisu građevinari.

– Vrtić smo predložili još 2006., a ni ja ni kolege nismo imali iskustva, mi smo se na tom projektu ‘učili’. Odabrali smo zemljište koje je bilo u našem vlasništvu – kazao je te zaključio da je “priča oko gradnje ovog vrtića čista”.

Stanari u šoku, građevinari sumnjičavi

No, građevinari s kojima smo razgovarali na pitanje je li realno utrošiti više od tri milijuna kuna na zid samo su se – slatko nasmijali.

– Radio sam na tom terenu, on jest malo problematičan, ali gradnja takvog zida na terenu koji bi za 25 godina mogao postati klizište vrlo je sumnjiva – utvrdio je građevinar.

Stanari Lendavske reagirali su pak u čudu.

– Pa, gospođo draga, tu se sagradilo mnogo novih kuća, ne bi gradili da je opasno... Imate tu i vrtić, pa ne bi ga valjda stavili na klizište – kazao je jedan stanar.

Vlasnika Trešnjevka gradnje nismo uspjeli pronaći.

 

 

 

 

Komentara 2

VI
Vito
19:11 27.08.2011.

Oprostite, ali ova zgrada naslici nije usjećena u nikavo brdo, već je na livadi... S druge strane - kako montažna zgrada, znači lagani objekt, može bilo kamo \"uklizati\"? Za to moraju temelji biti jako, jako teški, teži od temelja zaza ciglanu ili betonsku građevinu... Da nas pljačkaju, pljačkaju nas na svakom koraku... Zato da bi sve bilo \"čisto\" postoji ured milana bandića zvan - \"kontrolni ured\" - putem kojeg se uklanjaju nezakonitosti po ugovorima i dokumentima prije nego dođu do gradske skupštine... A USKOK ih nikako ne može niti vidjeti prije nego su \"očišćeni\" od nelogičnosti...

KR
kresh
08:34 29.08.2011.

Eto sve ovisi o kutu iz kojeg se slika , klizište je s druge strane tog vrtića ali to naravno nisu slikali!!! Uglavnom vrtić jo okej i okoliš je ljepo uređen i za ljude koji žive tamo je prava stvar !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije