Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANIMIROVA Paketi se u zgradu HP-a nose stotinjak metara

Pošta invalidima zabranila zaustavljanje iza rampe

Autor
Sonja Hoffman
08.04.2009.
u 23:34

Morala sam tegliti paket od 8,5 kilograma stotinjak metara do sjevernog ulaza pošte u Branimirovoj, te do prijamnog šaltera, jer taksi kojim sam došla više ne smije ući iza rampe, ispričala je Zagrepčanka Ana, 80-postotni invalid.

Nose i po 50 paketa
Ured za prostorno uređenje Grada i Hrvatske pošte sklopili su 1. travnja ugovor o rezervaciji parkirališnih mjesta isključivo za djelatnike HP-a, nakon kojega je zaustavljanje i parkiranje ispred pošte zabranjeno.

– Cijeli prostor je ograđen rampom, a iza nje nema pristupa taksiju, a ni invalidima – prepričala je Ana što joj je rekao zaštitar na rampi. Zadržavanje iza rampe, zbog istovara paketa, dopušteno je samo velikim tvrtkama koje s Poštom imaju ugovor.

– Pitala sam djelatnicu na šalteru kako će invalidi sada dostavljati velike i teške papire, a ona mi je umjesto odgovora gurnula u ruke obavijest o zabrani i papir na kojemu piše da velike tvrtke moraju prijaviti registracijske oznake vozila koja će pakete dostavljati – kaže Ana, koju je takva neosjetljivost uprave Pošte prema invalidima jako razljutila. No, nije njezin slučaj jedinstven. S istim problemom suočile su se i tisuće malih tvrtki koje povremeno poštom šalju velik broj paketa i pošiljaka.

– Ponekad donesemo i 50 paketa u Branimirovu – otkrila je prof. Ana Šušnjara iz tvrtke Organizator d.o.o. Iako je prostor ispred Pošte i prije bio ograđen rampom, djelatnici su propuštali automobile s velikim brojem paketa da se nakratko zaustave radi istovara.

– Sada je to strogo zabranjeno, a što se dijela parkinga kod glavnog ulaza tiče, u Pošti su nam rekli da je nakon potpisa ugovora pripao Gradu – otkriva Ana. Tamo će, navodno, postaviti stupiće i naplaćivati parking.

Privilegij za velike
Iz Ureda glasnogovornika HP-a kažu da je pet parkirnih mjesta iza rampe za kratko zaustavljanje i parkiranje osigurano za 70-ak velikih tvrtki s kojima imaju ugovor. Isto tako, napominju, takvi korisnici mogu pakete predati poštanskom djelatniku nakon što im on dostavi jutarnju poštu, ili automobilima mogu doći na kolni ulaz i tamo predati pakete. No sve te pogodnosti ne odnose se na male tvrtke, invalide i tisuće drugih korisnika, koji će od sada pakete morati tegliti puno dalje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije