Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbor vjernonika

Posla za 150 radnika, ostali će na čekanje

kiostecaj
Dragutin Šantoši
12.05.2010.
u 09:42

- KIO i njene tvrtke više su se bavile gradnjom i prodajom nekretnina nego proizvodnjom pločica, kaže Franjo Otročak.

ORAHOVICA – Na danas održanom skupu već bivših zaposlenika poduzeća KIO Orahovica u stečaju Franjo Otročak, stečajni upravitelj, i sindikalni povjerenik Miroslav Mitrović radnicima su priopćili odluku Odbora vjerovnika koji je tvornice keramičkih pločica u Orahovici i Rujevcu dao u zakup samoborskoj tvrtki Samoborka.

Za desetak dana očekuje se potpisivanje ugovora o zakupu tvornica, a potom bi, prema prispjeloj ponudi, Samoborka zaposlila 150 radnika, dok bi zapošljavanje preostalih 310 radnika ovisilo o potrebama tržišta. Na skupu zaposlenika stečajni upravitelj Otročak izjavio je kako gotovo svaki dan dobiva pozive vjerovnika iz Hrvatske i drugih zemalja koji prijavljuju potraživanja prema orahovačkog tvornici koja će, vjerojatno, biti daleko veća od utvrđenih obveza u iznosu od 460 milijuna kuna. Najveći broj proizvodnih linija nije otplaćen, pa i banke i tvrtke koje dale strojeve na leasing traže naplatu dospjelih obveza.

-  Prije nekoliko mjeseci uprava je nedovršenu benzinsku crpku u Čačincima prodala jednom poduzeću za oko 3 milijuna kuna, a na dan otvaranja stečaja istu je crpku otkupila za iznos od oko 8 milijuna kuna. Pokazuje se da su se pojedine tvrtke više bavile gradnjom i prodajom stanova i drugih nekretnina nego prodajom pločica. Zbog svega toga zatražio sam od suda da od bivšeg direktora Darka Krmpotića zatraži izjavu u kojoj bi precizirao sve nekretnine koje KIO i njene tvrtke posjeduju, rekao je radnicima stečajni upravitelj Otročak.

U PU virovitičko-podravskoj i Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru potvrdili su da se za sumnje u moguće zloporabe u tvrtki KIO provodi kriminalističko istraživanje.

 

Ključne riječi

Komentara 1

UD
udrimuski
11:42 13.05.2010.

zaista je fascinantno na koji način radi naš pravni sustav! kad je sve gotovo onda se pokreće istraga...nije li to prešućivanje sve ove godine takođe kazneno djelo? nemojmo se sada svi skupa praviti iznenađeni svime ovime što piše...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije