Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Do temelja izgorjeli

Popularno odmorište zapaljeno namjerno

požarište
Ž. Miličević/VLM
10.10.2011.
u 09:00

Policija je potvrdila da je požar na Činovničkoj livadi na Sljemenu, u kojem su do temelja izgorjela dva drvena objekta Planinarskog društva Junac, podmetnut!

Policija je potvrdila da je požar na Činovničkoj livadi na Sljemenu, u kojem su do temelja izgorjela dva drvena objekta Planinarskog društva Junac, podmetnut!

Očevici snimali požar
Nepoznati počinitelj otvorenim ih je plamenom zapalio u petak oko 16 sati. Unatoč jakoj kiši izgorjelo je sve, a plamen je zahvatio i nekoliko stabala. Vatrogasci i policajci stigli su brzo po pozivu očevidaca, ali iz vatre nije ništa spašeno.

Uništen je jedan od planinarima i sljemenskim šetačima, skijašima i sanjkašima najomiljenijih objekata, uz koji su se znale okupiti njih stotine, osobito za vikenda i zimske sezone...

Osim što je uza skijašku stazu i na sanjkalištu, privlačio ih je ugostiteljskom dobrodošlicom, odmorištem i sunčalištem s klupama, najmom sanjki...

– Bilo je odmah jasno da uzrok nisu ni udar groma niti neispravne instalacije – tvrdio je i prije očevida Zlatko Janega, predsjednik PD Junac i voditelj tog objekta.

– Očevici su, nakon dojave sljemenskoga župnika, mobitelom snimili požar i jasno se vidi da su dva odvojena objekta istodobno gorjela, ali vatre na prostoru između njih nije bilo. Za cjelodnevnog subotnjeg očevida stigli su na zgarište i pripadnici HGSS-a čiji je Zlatko Janega pripravnik. Oni su tu često bili gosti, a to im je bila i pričuvna stanica. I dio njihove opreme, vrijedan oko 15.000 kuna, nestao je u vatri.

Stopirali za Zagreb
Svjedokinja koja je mobitelom snimila požar kaže da se na putu od ceste kod Željezničkog doma do požarišta mimoišla s dva muškarca u zelenim kabanicama i zapamtila da je jedan od njih imao bradu.

– Kiša je silno padala i uokolo nikoga, osim te dvojice ljudi, nije bilo. Kasnije sam ih vidjela na cesti za Zagreb kako stopiraju – rekla nam je Živana Rumbak, predsjednica Udruge sljemenskih ugostitelja.

Komentara 3

OB
-obrisani-
09:34 10.10.2011.

Ma Sramota ! Mora da su Bandićevi sami sebi potpalili kako bi optužili HDZ

BA
bakadubravka
14:06 10.10.2011.

Žičaru nisu zapalili, ali je ipak više nemamo. Sad ovo! Sreća da Medvednicu ne mogu odnijeti na leđima jer bi to valjda bilo sljedeće na redu!

TE
tepčin
11:01 11.10.2011.

Za ne vjerovati! Zašto, pitamo se? Zbog čega? Da je izgorilo, npr. ono ruglo, koje se zvalo, činovnički dom, pa da se već jednom obnovi, ali jedan mali drga objekt svima, gdje su mnogi našli jedno malo mjesto odmora ii okrepe, naprosto izaziva bijes i ljutnju! Za nadati se, da će se opet obnoviti, na radost mnogih sljemenskih posjetitelja! Ako nešto znači, našem prijatelju Junc: žalimo za učinjenim i čekamo poruku, da dođemo pomoći na obnovi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije