Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Popularizacija učenja i znanosti uz Profil Klett na 4-om Znanstvenom pikniku

14. prosinca 2015. u 13:24 241 prikaza
Profil Klett
Foto: PR FOTO
Pogledajte galeriju 1/4

Povezati učenje, znanost, advent i zabavu zvuči pomalo nedokučivo, ali ne i za izdavača školskih udžbenika Profil Klett, koji se sa takvom ideologijom i konceptom pozicionirao kao partner ovogodišnjeg Znanstvenog piknika. Uz „čaroban recept“ i višegodišnji rad na popularizaciji učenja, uspješno je uz adventski ugođaj na zanimljiv, dinamičan i interaktivan način posjetiteljima predočeno suvremeno učenje.

U izlagačkom prostoru naziva Znanstveni advent moglo se u toplom adventskom ozračju upoznati sa više osjetilnim metodama učenja – znanost kroz adventski ugođaj. Jedna od promotivnih aktivnosti bio je i zabavni nagradni natječaj božićne tematike putem kojega se moglo testirati svih pet osjetila, a nagrada je bila simulacija gledanja filma s površine Mjeseca posebnom opremom Legame studija. Kroz simulirano razgledavanje Dioklecijanove palače u 3D tehnici, trajanju od dvije minute, djeca i njihovi roditelji imali su priliku iskusiti učenje na drugačiji, stimulativan način uz otvaranje novih ideja, mogućnosti i saznanja. Ovo adventsko edukativno putovanje na Znanstvenom adventu završilo je vrijednim poklon kodovima za digitalni udžbenik, kako bi ga i dalje nastavili, uz učenje kroz zabavu.

Veliki interesi učitelja, školaraca i njihovih roditelja za naš izlagački prostor na Znanstvenom pikniku potvrda su nam da smo na pravom putu ka popularizaciju učenja kroz multimedijsku platformu i sadržaje! Divan je to osjećaj i nagrada, potvrda našeg mota: Spajamo ideje. Stvaramo znanja.“
Renata Bučić Milovac, voditelj edukacije i marketinga Profl Klett

Izdavač Profil Klett plasirao je prvu softversku multimedijalnu platformu za digitalno učenje, a kroz ovakvo učenje i nove multimedijalne udžbenike, predstavljen je značajan iskorak u usporedbi s dosadašnjim multimedijskim sadržajima. Korisnici imaju mogućnost pregledavanja stranica jedne za drugom, poglavlje za poglavljem ili po proizvoljnom redoslijedu.

Ovakvim suvremenim pristupom edukaciji Profil Klett je još jednom dokazao kako ide u korak sa svjetskim trendovima.  

Financije
Vrhunska edukacija
Kako primijeniti EXCEL® na konkretnim poslovnim zadacima?

A1 izdvaja za Vas