Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Ponovno se aktiviralo klizište u Mandićevoj koje nije bilo sanirano

Budući da je riječ o privatnim parcelama, Ured za upravljanje u hitnim situacijama napominje da grad nema ingerenciju za sanaciju terena
17. svibnja 2013. u 12:02 0 komentara 30 prikaza
kliziste,kvaternikova,portal (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Na adresi Dominika Mandića, kraj kb. 61, 63, bb, nastavljeno je klizanje terena. Dojavili su to građani Uredu za upravljanje u hitnim situacijama i GU za izgradnju grada koji su već 1. travnja 2013. bili na spomenutoj lokaciji. Tada su vlasnicima parcela dane upute za mjere hitne sanacije. Budući da je riječ o privatnim parcelama, Ured za upravljanje u hitnim situacijama napominje da grad nema ingerenciju za sanaciju terena. Stoga mjere nisu bile poduzete, a danas je na terenu zajedno s Uredom za upravljanje u hitnim situacijama i građevinska inspekcija koja će procijeniti trenutačno stanje i naložiti daljnje mjere.

Riječ je o brežuljkastom terenu na kojem su stambene građevine – dvije kuće su naseljene, a dvije su u izgradnji. Sve su kuće zbog klizanja pretrpjele oštećenja. Obiteljima koje stanuju u kućama Grad Zagreb i Ured za upravljanje u hitnim situacijama ponudili su alternativni smještaj koji su zasad odbili. Obilne oborine koje su pale posljednjih šest mjeseci pospješile su klizanje terena.

>>Elementarna nepogoda proglašena za dio Zagrebačke županije

 

Roštilj
Za sve grill majstore
Želite sočne, mekane, ali i hrskave kobasice na roštilju? Evo nekoliko tajni za savršene bucke

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.