Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razvoj kvarta

Ponavlja se rasprava o GUP-u Sesveta

GUP
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
04.04.2015.
u 09:00

Očitovanja, mišljenja i prijedloge građani mogu slati do 23. travnja Gradskom uredu za uređenje, Park Stara Trešnjevka 1

Od četvrtka 9. pa sve do 23. travnja bit će ponovljena javna rasprava o izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana Sesveta.

Javno izlaganje o prijedlogu izmjena i dopuna plana održat će se u četvrtak, 16. travnja 2015. godine u 17 sati u Plavoj dvorani na Trgu Dragutina Domjanića 6.

Sam plan građani na uvid mogu dobiti radnim danom od 8.30 do 16.30 sati, i to na dvije adrese: u Područnom uredu Sesvete i u zgradi poglavarstva na Trgu Stjepana Radića 1. Očitovanja, mišljenja i prijedloge građani moraju dostaviti Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, Park Stara Trešnjevka 1, do 23. travnja 2015. godine.

– To je ozbiljan dokument koji mora ponuditi rješenje za razvoj Sesveta i od kojeg ne bi trebalo biti odstupanja. Krajnje je vrijeme da se GUP donese, a svako njegovo odugovlačenje šteta je za Sesvete – poručio je Marijan Tomurad, predsjednik Vijeća gradske četvrti Sesvete.

Kako je istaknuo, GUP mora ponuditi i rješenje za poboljšanje života Sesvećana koji na gotovo 90 tisuća stanovnika nemaju vatrogasnu postaju, adekvatan prostor za policijsku postaju, kao i čitav niz prometnih i komunalnih rješenja koja bi se trebala definirati GUP-om.

Komentara 3

CO
cobra73
13:12 04.04.2015.

Nadam se da je došlo vrijeme da se i u Sesvetama izgradi kakav kapitalni objekat poput ARENE ili nekakav gospodarski objekat .Sesvete imaju najbolje lokacije jer su prometno najbolje povezane sa autoputem .Nemamo ništa a broj stanovnika se već bližiži cifri od 100000 stanovnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije