Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori za gradonačelnika u Zelini 8. ožujka

Polovicu bi plaće dao za socijalnu samoposlugu

06.06.2013., Zagreb - Hrvoje Koscec, novi gradonacelnik grada Sveti Ivan Zelina, clan koalicije SDP-HNS-HSU. Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/4
04.03.2015.
u 09:00

Uz dosadašnjega gradonačelnika Hrvoja Košćeca u izbornu utrku su ušli i Filip Ćurko, Stjepan Zorman i Dabilor Sever

U nedjelju će građani Svetog Ivana Zeline na prijevremenim izborima odlučiti hoće li njihov grad do kraja mandata voditi stari gradonačelnik Hrvoje Košćec iz HNS-a, kojega podržava Kandidacijska lista grupe građana, ili jedan od tri nova kandidata - Filip Ćurko iz koalicije HSLS-a, HDZ-a i HSS-a, Dalibor Sever iz Demokratsko-prigorsko zagrebačke stranke ili Stjepan Zorman iz SDP-a. Prijevremene izbore izazvalo je neizglasavanje proračuna za 2015.

Košćec kaže da mu je namjera dovršiti započeto u prijašnjem mandatu. –Cilj nam je kompletno urediti financije grada. Grad sam zatekao u minusu od 9,5 milijuna kuna, a u godinu i pol smo ga smanjili na 4,3 milijuna kuna - kaže Košćec ističući da su rezultati njegova rada već vidljivi. –Uspio sam raskinuti ugovor o koncesiji za bazene i stvoriti uvjete za izgradnju termi - dodaje on.

Filip Ćurko smatra da se dokazao kao zamjenik gradonačelnika od 2009. do 2013. kada je u Poslovnoj zoni Sveta Helena zaposleno 850 ljudi i uloženo 450 milijuna kuna. –Želim od Zeline stvoriti poslovno-gospodarski privlačnu lokaciju - kaže Ćurko.

Stjepan Zorman iz SDP-a, koji je oko sebe okupio poduzetnike, kaže da će, ako pobijedi, prepoloviti gradonačelniku plaću i polovicu staviti na račun socijalne samoposluge. On kaže da mu je zadatak da u preostale dvije godine otvori 200 radnih mjesta i izgradi pet do deset stanova koji će biti dani mladima da ostanu u gradu. Nudi i 10.000 kuna za treće dijete u obitelji.

Magistar računarstva Dalibor Sever iz DPS-a, koji radi u Končaru, kaže da imaju najkvalitetniju listu satkanu od stručnjaka. –To su prije svega gospodarstvenici koji dolaze iz realnog sektora i znaju na zdravim temeljima graditi održivu budućnost grada. Kod nas nema pokušaja i pogrešaka, jer mi snagu gradimo na učinkovitosti i konačnim rezultatima - kaže Sever.

>>Zbog sukoba gradonačelnika i DPS-a, u Svetom Ivanu Zelini u ožujku prijevremeni izbori

Komentara 1

Avatar ankabutorac
ankabutorac
10:25 04.03.2015.

Zelinski gradonacelnik radi kaj mu zelinski seljaci narede...onje tamo samo lutka na koncu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije