Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Scena Gorica

Političke igre kao razlog za odlazak umjetnice koja je proslavila grad?

Senka Bulić
Pixsell
13.09.2010.
u 17:13

Upravno vijeće koje će predlagati novog ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta Gradskom vijeću sastavljeno je od tri člana iz Barišićeve, desne koalicije i dva djelatnika Učilišta.

Zašto je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić još lani ponudio sporazumni otkaz Senki Bulić, uspješnoj ravnateljici goričkog Pučkog otvorenog učilišta, u sklopu kojeg djeluje sve poznatija Scena Gorica, ni njoj nije potpuno jasno. Takav njegov stav, smatra s razlogom, može imati velik utjecaj na izbor novog ravnatelja. Upravno vijeće koje će predlagati novog ravnatelja POU Gradskom vijeću sastavljeno je od tri člana iz Barišićeve, desne koalicije (HDZ-HSS-HSP-HSU-DC) i dva djelatnika POU. Budući da desna koalicija ima većinu i u Vijeću, teško je zamisliti da bi se situacija mogla odigrati suprotno Barišićevim željama.

– Možda je gradonačelnik želio moj otkaz zato što me na mjesto ravnateljice postavila lijeva koalicija (SDP-HNS-HSLS), ali ne vidim kako bih ja kroz kazališni rad njemu mogla naškoditi – začuđena je Senka Bulić, koja se ipak opet kandidirala za ravnatelja POU, bez puno nade. Tko se još kandidirao, zasad nije poznato.

– Mislim da gradonačelnik Barišić ne želi S. Bulić za ravnateljicu jer ne zna procijeniti njenu vrijednost i smatra da pozicija ravnatelja POU treba služiti za političko djelovanje. Ona je dokazala da može stvoriti nešto po čemu je cijeli grad postao poznat – kaže Goran Beus Richembergh (HNS), bivši predsjednik Gradskog vijeća. Iz Barišićeva ureda dobili smo ovaj komentar:

– Uvažena ravnateljica Senka Bulić ne zna tko je nadležan za njezino imenovanje ili razrješenje, jer inače za ovu situaciju ne bi u medijima prozivala gradonačelnika. Možda zna, ali pokušava putem medija napraviti pritisak na tijek i odluku natječajnog postupka. Zakonska procedura podrazumijeva da Upravno vijeće provede natječaj, izabere kandidata i predloži Gradskom vijeću na potvrdu. Dakle, gradonačelnik nema apsolutno nikakve ingerencije nad provođenjem natječaja ili nad izborom kandidata.

Ključne riječi

Komentara 6

VL
vlastek
15:31 16.09.2010.

ispravak: ako dobije, sporazumni ili DA sama otkaz

BZ
Branko Zajec
18:14 13.09.2010.

Tragedija je našeg društva, što se politika izdigla iznad svega. Tako i iznad kulture. Tom društvu ljudskog otpada, koji za sebe tvrde da su političari, nije važno što građani misle o tome. Ne njima je važnije da na tim mjestimaa budu njihovi poslušnici, čak i bez odgovarajuće kvalifikacije, jedino je važno da su to pripadnici njihovih stranaka. Ovu uspješnu ženu, koja vodi uspješno kazalište u V.Gorici, čiji je rad pohvalio i ministar Biškupić, morati će otići, jer će tamo neka Škare Ožbolt biti protiv nje. Pri tom nije osuđen karijerizam Iste te V.Škare Ožbolt, koja zastupa svoju stranku u Gorici i ako tamo ne stanuje.

VE
Velikogoričan56
18:25 14.09.2010.

Kao i obicno istina nije bas ni crna ni bijela. Gospodja je radila i dosta losih predstava, koje poslije premijere vise nikad nisu dozivjele raprizu, a znalo nas je biti dvadesetak na predstavi. Samo ona i njeno drustvo pljeskali su, mi ostali smo iz pristojnosti sutjeli. Po izlasku smo se pogledavali u nevjerici, jer nista nismo razumjeli, tko zna, mozda je to bila avangarda koju samo oni razumiju, ali Grad placa. Istovremeno , imala je super menedjerski ugovor, mozete se potruditi pa provjeriti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije